Kuva: AOP

Floor Jansen kertoo Nightwishin tulevasta albumista - "Tuomaksella on uniikki tapa katsoa maailmaa"

29.03.2023 14:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Jansenin oma sooloalbumi Paragon on nyt julkaistu.

Nightwishin uusi studioalbumi on tekeillä ja se tulee olemaan trilogian viimeinen osa. Trilogia alkoi Endless Forms Most Beautiful -levystä vuonna 2015 ja jatkui vuonna 2020 julkaistulla Human. :II: Nature -albumilla. 

Yhtyeen laulaja Floor Jansen, 42, kuvailee Metal Hammer -julkaisulle, millainen uusi albumi oikein on.

- Voisin sanoa, että se on todella raskas. Mutta kuten aina ennenkin, se on todella monivärikäs teos Nightwishin tyyliin. Kuulet jälleen kauniita tarinoita, jotka ovat peräisin tältä maapallolta tai kertovat tästä maapallosta, Jansen vihjailee. 

Nightwishin johtohahmo Tuomas Holopainen vastaa pääosin yhtyeen musiikista ja lyriikoista. Kun Holopainen oli saanut demot valmiiksi, yhtyeen jäsenet pallottelivat ideoita kiertueella.

- Tuomaksella on todella uniikki tapa katsoa maailmaa ja hänellä on uniikki kyky laittaa se kaikki sanoiksi. Hän on jälleen ylittänyt itsensä. Myös visuaalisesti ideat ovat menossa uudelle tasolle, joten siinä on paljon odotettavaa, Jansen sanoo. 

Jansenin sooloalbumi Paragon on nyt julkaistu. Albumin teon aikana Jansen koki epävarmuuksia, mutta on todella tyytyväinen lopputulokseen.

- Olen tehnyt itse kappaleet, mutta en ole säveltänyt kovinkaan paljon 10 vuoteen. Vielä kun on bändissä Tuomaksen kaltaisen ihmisen kanssa, sitä tuntee itsensä pieneksi. Mitä minulla on annettavaa musiikille? Minun täytyi hyväksyä, millainen olen ja että minulla on erilaisia ideoita. 

Lue myös: Nightwishin Floor Jansen odottaa toista lastaan - yhtye reagoi iloiseen perheuutiseen

Lue myös: Nightwishin Floor Jansen avoimena rintasyövästään - "Aliarvioin palautumisprosessin"

Lähde: Loudersound / Metal Hammer

Kilpailut

Uusimmat