Kuva: Lauri Kujanpää / AOP

Tarja Turunen ja Marko Hietala tekevät yhteiskeikan

11.04.2023 11:16 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Turunen sai potkut Nightwishista vuonna 2005 ja Hietala jätti yhtyeen alkuvuodesta 2021.

Nightwish-yhtyeestä maailmanmaineeseen nousseet Tarja Turunen ja Marko Hietala yhdistävät voimansa ainakin yhden konsertin ajaksi.

Turunen ja Hietala esiintyvät samalla lavalla Prattelnissa Sveitsissä Z7 Summer Nights Open Air -tapahtumassa 8. heinäkuuta.

Viimeksi kaksikko on ollut samalla lavalla Raskasta joulua -kiertueella ja Nightwishin yhteydessä he ovat duetoineet viimeksi vuonna 2005.

Syksyllä 2005 Turunen sai potkut Nightwishista. Hietala taas jätti yhtyeen vuoden 2021 alussa.

Näet tiedotteen keikasta alta tai tästä. 

Syksyllä 2021 Turunen muisteli Voice.fi:n haastattelussa, kuinka hän päätyi Nightwishin laulajaksi. Kaikki alkoi vuonna 1996, kun nuoruuden tuttu Tuomas Holopainen pyysi Turusta laulamaan Nightwish-nimiseen projektiin.

- Tuomas käveli ovelleni demon kanssa ja kertoi hyvin ujosti, että mistä on kyse. Sillä musiikilla ei ollut silloin vielä mitään tekemistä metallin kanssa, vaan se oli hyvin kevyttä ja akustista tunnelmamusiikkia, Turunen kertoi. Voit lukea haastattelun täältä. 

Hietala on Nightwishin jälkeen pitänyt taukoa musiikista, mutta palannut jälleen takaisin lavoille. Seuraavaksi hän kiertaa Suomea sooloprojektinsa tiimoilta. Voit katsoa keikkapäivämäärät täältä. 

Lue myös: Marko Hietala kertoo kuulumisiaan - "Tunsin itseni fyysisesti uupuneeksi"

Lue myös: Zachary Hietala kertoo, kuinka ajatus Tarotin paluusta syntyi - uusi rumpali löytyi lähipiiriistä

Kilpailut

Uusimmat