Kuva: Kyydit / Promo

Radio SuomiRock etsi uutta tähteä suomalaisen rock-musiikin kentälle - nyt voittaja on selvinnyt

21.04.2023 11:18 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Voittajaksi nousi Kyydit, joka sai kolmasosan kaikista finaaliin annetuista äänistä.

Radiokanava SuomiRockin Kellareista Kuuluisuuteen -kilpailun voittaja on selvillä.

Lähetettyjen demonauhojen joukosta arvovaltainen raati valikoi kilpailun loppusuoralle viisi finalistia. Finalistit olivat forssalainen Kyydit, porilainen Kantama, tamperelainen Täplä, Laitilasta ponnistava Kehä ja pääkaupunkiseudulla perustettu Isännät. 

Voittajaksi nousi Kyydit, joka sai kolmasosan kaikista finaaliin annetuista äänistä.

- Mahtavat fiilikset! Ei osattu odottaa tätä, sillä muillakin bändeillä oli valtavan kovaa materiaalia. Kylmä hiki otsalla jännitettiin, yhtyeen basisti Pasi Eerola kertoo SuomiRockin haastattelussa juontaja Henkka Laukalle.

- Koetaan, että Radio SuomiRock sopii meille ja siellä ymmärretään meitä. Oli helppoa lähteä mukaan, kun media kohtasi bändin niin hyvin. Saimme sopivasti vielä uuden kappaleen, jonka kanssa meinasi tulla hieman kiire. 

Kyydit on suomenkielistä vaihtoehtorockia soittava kokoonpano Forssasta. Bändi luottaa suomalaiseen 2000-luvun taitteen kotimaiseen rockmusiikkiin, josta aikalaiset saattavatkin kaikuja kuulla ja tunnistaa.

Bändi itsekin vitsailee soittavansa "Jyrki-rokkia". Termi, joka varmasti ohjelman kanssa aikanaan kasvaneet tunnistavat. Bändin musiikki usein kahlaa tietynlaista suomalaista äidinmaidosta perittyä melankoliaa, vaikkakin bändin uusi ja nuorempi polvi on onnistunut uskottelemaan bändin vanhoille jäärille, että myrskyn jälkeen todellakin saattaisi olla poutasää. Bändin tavaramerkkinä on tarttuvat melodiat pienillä erikoishöysteillä tarjoiltuna.

Kyydit on perustettu vuonna 2020.

Maistiaisen Kyydit-yhtyeen musiikista voit kuunnella alta tai tästä. 

Lue myös: Radio SuomiRock etsii uutta tähteä suomalaisen rockmusiikin kentälle - äänestä suosikkiasi

Lue myös: Klamydia valittiin Vuoden artistiksi - "Nyt nautitaan"

Kilpailut

Uusimmat