Kuva: Venla Shalin

Metallican laulaja ilmestyi The Rasmuksen bäkkärille - rumpali muistelee tilannetta

22.05.2023 20:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

The Rasmus ja Metallica soittivat samoilla festareilla Etelä-Afrikassa.

The Rasmus on yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä suomalaisista yhtyeistä. Bändin kenties tunnetuin hitti on In The Shadows, joka julkaistiin noin 20 vuotta sitten.

Yhtyeen rumpali Aki Hakala sanoo, että kappaleella oli suuri merkitys bändin uran kannalta. 

- In The Shadows julkaistiin vuonna 2003 ja siitä tuli sellainen avainbiisi sekä tavallaan bändin "anthem". Se aukaisi valtavasi ovia, pääsimme enemmän ulkomaille ja se on edelleenkin sellainen kappale, jonka ihmiset viimeistään tunnistavat, Hakala kertoo Radio Novan haastattelussa toimittaja Nea Kärkkäiselle.  

The Rasmukselle on tapahtunut urallaan paljon. Levyjä on myyty huima määrä, yleisöt ovat olleet valtavia ja viime vuonna bändi toimi Suomen edustajana Eurovision laulukilpailussa Jezebel-kappaleella. Myös lapsuuden sankareita on tavattu. 

- Teimme aikoinaan kolme keikkaa Etelä-Afrikassa, joissa Metallica oli pääesiintyjä. Yhdellä keikalla katselin sivulle ja mietin, että onpas tutun näköisiä hahmoja lavan reunalla. James Hetfield ja Kirk Hammett olivat katsomassa meidän esiintymistä ja he nyökkäilivät mukana. Siinä meinasi kapulat tippua. 

- James Hetfield tuli samana iltana meidän bäkkärille tervehtimään. Hän sanoi, että hänen poikansa on The Rasmuksen suuri fani ja häneltä puuttuu eräs levy. Asia järjestyi ja saimme Jamesille levyjä mukaan, Hakala nauraa. 

Voit kuunnella koko haastattelun alta tai suoraan Podplaysta. Haastattelussa The Rasmuksen Emppu Suhonen ja Aki Hakala muistelevat tarkemmin uraansa, kertovat tulevasta ja pohtivat, mitkä hetket ovat jääneet parhaiten mieleen. He myös kertovat, mikä muusikkoudessa on parasta. 

The Rasmus esiintyy kesäkuussa Radio Nova Festivaaleilla. Radio Nova Festivaalin isoimmilla lavoilla nähdään perjantaina 16. kesäkuuta Gasellit, Samu Haber, Apulanta, Kuumaa, Kelis, Rag'n'Bone Man ja Adam Lambert. Lauantaina 17.6. niille nousevat puolestaan The Rasmus, Elastinen, ABREU, Gettomasa, Juha Tapio, Icona Pop, Anastacia ja Black Eyed Peas.

Voice.fi, Radio City, Radio SuomiRock, Radio Nova ja Podplay ovat osa Bauer Mediaa. 

Lue myös: Kirja: Lauri Ylösen tavaramerkkisulat voisivat olla jotain paljon karmivampaa, jos mies olisi päättänyt toisin

Lue myös: IL: Lauri Ylönen muutti perheineen pois Havaijilta - kertoo nyt syistä

Kilpailut

Uusimmat