Kuva: Hanna-Maria Grönlund

Aki Tykiltä on tulossa sooloalbumi - kuuntele ensimmäinen single

18.09.2023 12:15 - Sanni Seppä / sanni.seppa@bauermedia.fi

- Ilmoitin asiasta yhtyetovereilleni, jotka alkuhämmennyksen jälkeen taisivat ymmärtää ja ehkä hyväksyäkin syyni ja ratkaisuni, Happoradiosta tuttu Tykki kertoo tiedotteessa.

Happoradion keulakuvalla Aki Tykillä on työn alla oma sooloalbumi. Levy julkaistaan helmikuussa 2024 ja sen ensimmäinen single Satulinna, Satumaa on nyt julkaistu. Soololevyn tuottaa Jonas Olsson.

”Satulinna, Satumaa ajaa maantietä jossain suomalaisuuden ytimen tuntumassa kohti sitä piilotettua onnenmaata, jonka olemassaolosta ei ole varmuutta. Mulle se kertoo tästä jatkuvasta hingustani mennä eteenpäin, nähdä, kokea ja oppia uutta.
Se on taiteen tekijälle ihan hyvä lähtökohta, mutta sen kylkiäisenä tulee valitettavasti ikuinen tyytymättömyys vallitsevaan tilanteeseen”
, Tykki kertoo Universal Music Finlandin tiedotteessa.

Artisti kertoo, että sooloalbumi on ollut haaveissa jo pitkään, mutta meni kauan aikaa, ennen kuin Tykki tohti edetä asian kanssa. Tarkoituksena ei ole kuitenkaan hajottaa Happoradion rivejä.

"Ajatus kuitenkin kypsyi hiljalleen syksyn 2021 aikana niin että uudenvuoden yönä 2022 tein päätökseni. Ilmoitin asiasta yhtyetovereilleni, jotka alkuhämmennyksen jälkeen taisivat ymmärtää ja ehkä hyväksyäkin syyni ja ratkaisuni. Alusta asti oli selvää, etten halua hajottaa bändiä. Yhtyeen kanssa sovimme jo silloin, että julkaisemme akustisen kokoelmamme syksyllä 2022 ja rundaamme kesän 2023 loppuun, jonka jälkeen jäämme tauolle ja työstän sooloani”, Tykki taustoittaa.

Voit kuunnella tuoreen singlen alta tai painamalla tästä.

Lue myös: Yllätyspaluun tehnyt Indica julkaisi uuden kappaleen - syksyllä luvassa Suomen-kiertue

Lue myös: Elonkerjuu julkaisi kappaleen irtipäästämisestä - "Rakastat rakastaa, vihaat vihata"

Lue myös: Aerosmithin jäähyväiskiertueella ongelmia - lääkäri määräsi laulaja Steven Tylerin laulukieltoon

Kilpailut

Uusimmat