Kuva: Shutterstock

Dire Straits -yhtyeen vanhat jäsenet saapuvat Suomeen – ”Emme ole cover-bändi”

08.10.2023 15:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Kokoonpano esiintyy Helsingin jäähallissa 5. maaliskuuta 2024.

Useista vanhoista Dire Straits -yhtyeen jäsenistä koostuva ainutkertainen The Dire Straits Legacy saapuu konsertoimaan Suomeen.

Tämä Dire Straitsin menestys kappaleiden perintöä vaaliva kokoonpano nähdään Helsingin Jäähallissa 5. maaliskuuta 2024.

– Meistä on sanottu, että tämän lähemmäksi ei voi Dire Straitsia enää päästä. Emme ole coverbändi emmekä lavoille palaava Dire Straits. Sen sijaan The Dire Straits Legacy on konsepti, joka juhlistaa Dire Straitsin kuolematonta musiikkia ja yhdistää sen entisiä jäseniä takaisin Dire Straitsin laulujen pariin, toteaa yhtyeessä sen viimeisinä vuosina mukana ollut kitaristi Phil Palmer.

The Dire Straits Legacy syntyi vuonna 2013 kunnioittamaan ja vaalimaan 1990-luvun puolivälissä lopettaneen Dire Straitsin musiikkia. Jäähallin konsertissa kuullaan suuri joukko Dire Straitsin tunnetuksi tekemiä lauluja, kuten Sultans of Swing, Private Investigations, Money for Nothing ja Walk of Life.

The Dire Straits Legacy saapuu Suomeen kokoonpanolla, johon kuuluva kitaristi-laulaja Phil Palmer, kosketinsoittaja Alan Clark, basisti Trevor Horn, lyömäsoittaja Danny Cummings, saksofonisti Mel Collins, rumpali Steve Ferrone sekä kitaristi-laulaja Marco Caviglia ja kosketinsoittaja Primiano Dibiase.

Kiertueen musiikillinen johtaja Phil Palmer liittyi Dire Straitsiin 1990 ja soitti mm. yhtyeen On Every Street -albumilla ja sitä seuranneella kiertueella. Alan Clark liittyi Dire Straitsiin 1980 ja oli mukana yhtyeen kaikilla levyillä ja kiertueilla sen hajoamiseen saakka. Danny Cummings liittyi Dire Straitsiin 1990 ja Mel Collins muutamaksi vuodeksi 1980-luvulla.

Lue myös: Dire Straitsissa soittanut Jack Sonni on kuollut

Kilpailut

Uusimmat