Kuva: Lauri Kujanpää

Marko Hietala yllättyi Tarotin saamasta suosiosta - pohtii nyt yhtyeen tulevaisuutta

21.11.2023 18:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Marko Hietala perusti Tarotin yhdessä veljensä Zachary Hietalan kanssa.

Suomalaisen heavy metal -musiikin pioneeriyhtye Tarot soitti ensimmäiset keikkansa 10 vuoden tauon jälkeen heinäkuussa, kun yhtye esiintyi muutaman kerran Kuopiossa. Yhtyeen perustivat 1980-luvulla veljekset Marko ja Zachary Hietala.

Idea lähti Hietaloiden ystävältä Jarkki Pöyhöseltä, joka ehdotti asiaa ja suostumus bändin jäseniltä tuli nopeasti. 

- Meidän yksi teknikoistamme Jarkki on myös kulttuuripuolen tekijä ja on järjestänyt tapahtumaa nimeltä Old Farts Rock. Jarkki sanoi tässä vastikään mulle, että voisi järjestää jälleen tapahtuman ja Tarot voisi esiintyä siellä. Olin itse heti valmis, mutta tiesin, että Markolla on kiireitä sooloprojektinsa kanssa ja Jannella [Tolsa] Turmion Kätilöiden kanssa. Jarkki kuitenkin lupasi kysellä muilta ja ei siinä mennyt kuin viikko, niin Marko vastasi myöntävästi, Zachary Hietala kertoi maaliskuussa Voice.fi:lle. 

Marko Hietala sanoo nyt Voice.fi:n haastattelussa, että oli yllättynyt Tarotin suosiosta.

- Se oli yllättävää. Jarkin ehdotus tuli aika yllättäen, mutta sille oli selvästi tilausta, sillä keikat myivät nopeasti loppuun. Treenasimme yhdessä noin 4-5 päivää ja se tuntui heti luonnolliselta. Kun pääsimme lavalle, niin sitä itsekin hämmästyi, kuinka hyökkäävä isku ja kova meininki bändillä oli.

- En ollut miettinyt enempää sitä, että jatkaisimmeko keikkoja, sillä rundaaminen ei ole mahdollista. Esimerkiksi veljelläni on sellainen tilanne vaimonsa kanssa, että hän on käytännössä omaishoitaja. Idea kuitenkin jäi kytemään ja nyt keikkoja tehdään vielä muutama.

Ainakin Tuska-keikka on jo julkistettu ja se on otettu innolla vastaan. Monet faneista myös miettivät sitä, aikooko Tarot julkaista uutta musiikkia? 

- Siihen emme ole ottaneet vielä kantaa, sillä minulla on oman sooloalbumin teko kesken ja se julkaistaan ensi vuonna. Kädet ovat olleet täynnä, Marko sanoo. 

Voit kuunnella koko haastattelun alta tai suoraan Podplaysta. Haastattelussa Hietala kertoo myös Raskasta Joulua -kokoonpanosta. esiintymisistä Tarja Turusen kanssa sekä mielenterveydestään. 

Haastattelun ensimmäisen osion voi lukea täältä. 

Hietala kiertää tällä hetkellä Raskasta Joulua -kokoonpanon kanssa.

Voice.fi, Radio City, Radio SuomiRock ja Podplay ovat osa Bauer Mediaa. 

Lue myös: Zachary Hietala kommentoi Tarot-yhtyeen tulevaisuutta - "Kiertuetta emme tule tekemään"

Lue myös: Marko Hietala kertoo kuulumisiaan - "Tunsin itseni fyysisesti uupuneeksi"

Kilpailut

Uusimmat