Kuva: Tarot / Promo

Zachary Hietala kommentoi Tarot-yhtyeen tulevaisuutta - "Kiertuetta emme tule tekemään"

01.08.2023 13:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Tarot teki vastikään kaksi keikkaa ja fanit ovat odottaneet, että keikkoja tulisi enemmän. Kitaristi Zachary Hietala kommentoi nyt asiaa.

Suomalaisen heavy metal -musiikin pioneeriyhtye Tarot soitti ensimmäiset keikkansa 10 vuoden tauon jälkeen. Bändi esiintyi kahdesti Kuopiossa heinäkuussa. Yhtyeen perustivat 1980-luvulla veljekset Marko ja Zachary Hietala.

Keikat myytiin nopeasti loppuun ja yhtyeen fanit ovatkin toivoneet kovasti, että Tarot esiintyisi vielä lisää tai tekisi jopa kiertueen.

Zachary Hietala kommentoi vastikään Tarotin tulevaisuutta Facebook-sivullaan. Hietala sanoo, etttä keskusteluja tulevaisuudesta ei ole käyty ja että jäsenten kiireet eivät mahdollista sitä, että Tarot lähtisi kiertueelle.

"Koko ajan tulee tätä kyselyä Tarotin tulevaisuudesta, keikoista ja julkaisuista. Vastaan, että ei olla käyty mitään bändipalaveria tulevaisuudesta ja emme pääse sitä käymään kuukausiin muiden soittajien kiireiden takia. "Ja jos tulevaisuudessa päätettäisiin tehdä keikkoja, niin mitään klubijuttuja/kiertueita emme tule tekemään", Hietala kirjoittaa.

Tarotin kosketinsoittaja Janne Tolsa ja uusi rumpali Antero Seppänen ovat esimerkiksi kiireisiä Turmion Kätilöiden kanssa. Marko Hietalalla ja Tommi "Tuple" Salmelalla on taas valtavia kiireitä sooloprojektiensa ja Raskasta joulua -kokoonpanon kanssa.

"Näillä miehillä on myös studioajat varattu erilaisten sessioiden takia. Itselläni on päivätyö, Kuopio Rock Academy, lisäksi sairas vaimo hoidettavana, joten rundeja en tee enää koskaan", Zachary Hietala jatkaa. 

Jos keikkoja tehtäisiin, niin ne olisivat yksittäisiä ja puhuttaisiin ensi kesästä.

"Vain pistokeikoille kykenen lähtemään. Tämä määrittelee aika paljon tulevaisuutta ja jos joskus saamme pidettyä palaverin ja jos päätämme tehdä keikkoja, niin oletan että puhuttaisiin 2024 kesän isoista festareista", Zachary Hietala päättää. 

Tarotin tunnettuja kappaleita ovat muun muassa Wings of Darkness, Pyre of Gods sekä I Walk Forever. Tarotin laulaja-basisti Marko Hietala nousi 2000-luvulla maailmanmaineeseen Nightwish-yhtyeen kautta.

Lue myös: Tarot- ja Raskasta Joulua -kokoonpanoista tuttu Tommi "Tuple" Salmela julkaisi uutta musiikkia

Lue myös: Heavy metal -yhtye Tarot soittaa lisäkeikan suuren kysynnän vuoksi - "Myös alaikäiset pääsevät"

Lue myös: Zachary Hietala kertoo, kuinka ajatus Tarotin paluusta syntyi - uusi rumpali löytyi lähipiiriistä

Kilpailut

Uusimmat