Kuva: Ville Juurikkala

Von Hertzen Brothers vastaa viimein fanien vuosikausien toiveeseen: "Päätimme vihdoin toteuttaa"

24.11.2023 09:00 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Von Hertzen Brothersilta ilmestyy helmikuussa livealbumi.

Von Hertzen Brothers julkaisee uransa ensimmäisen live-levyn. Tuleva albumi on toivottu, sillä yhtye on saanut aina kiitosta nimenomaan näyttävistä live-esiintymisistään.

Yli 20 vuoden yhdessä soittamisen aikana bändin jäseniltä on kysytty livelevystä lukemattomia kertoja. 16. helmikuuta 2024 pyyntöihin viimein vastataan, kun Live at Tavastia -albumi julkaistaan.

 - Tuolla maailmalla kun pörrää, on muutamia asioita, jotka nousevat jatkuvasti esiin keskustellessamme ihmisten kanssa. Yksi eniten kuulemistamme kommenteista  on: ”Pidän todella studiolevyistänne, mutta nyt kun olen nähnyt teidät livenä, ymmärrän paremmin mistä on kyse ja bändinne nousee aivan uudelle tasolle.” Olemme Kien ja Jonnen kanssa puhuneet livelevyn julkaisemisesta niin kauan kuin muistan, ja koronapandemian jälkeen päätimme vihdoin toteuttaa hankkeen. Äänitimme ja kuvasimme keikan kotikaupungissamme Helsingissä, kommentoi yhtyeen Mikko Von Hertzen.

Albumi on äänitetty yhtyeen Tavastian keikalla 10. helmikuuta 2023. Levy tullaan julkaisemaan digitaalisena, tupla-cd:nä ja tuplavinyylinä. Keikan aikana soitettiin yhteensä 16 kappaletta, joista 13 päätyi nyt julkaistavalle livelevylle. Yhtyeen jäsenet uskovat, että levylle on onnistuttu taltioimaan juuri se peräänkuulutettu livekeikkojen tunnelma. He iloitsevat myös siitä, että levylle päätyi juuri Tavastian keikka, joka tuntui bändistä muutoinkin todella onnistuneelta vedolta.

"Ei ole olemassa tavallista VHB-keikkaa, sillä meille jokainen ilta on aina erilainen ja erityinen. Helmikuinen ilta Tavastialla jäi mieleemme todella onnistuneena ja sähköistävänä. Toivomme, että pääsette tämän tallenteen kautta mukaan tuohon maagiseen tunnelmaan. Muistakaa vääntää nupit kaakkoon, kun kuuntelette levyä", Mikko Von Hertzen jatkaa.

Von Hertzen Brothersin veljesten Jonnen, Kien ja Mikon lisäksi levyllä soittavat Sami Kuoppamäki ja Robert Engstrand. 

Von Hertzen Brothers on tullut tunnetuksi jo vuonna 2001 esikoislevyllään Experience. Vuosien varrella yhtye on huomioitu kotimaassa Emmalla ja ulkomaillakin muun muassa Anthem of The Year -palkinnolla Englannissa. Yhtye on keikkaillut ahkerasti ympäri Eurooppaa ja esimerkiksi vuosina 2024 ja 2025 suuntaa festivaaleille kotimaan lisäksi Isoon-Britanniaan, Hollantiin, Norjaan ja Saksaan. Parhaillaan yhtyeellä on lisäksi työn alla yhdeksäs studioalbumi.

Lue myös: Von Hertzen Brothersilta uutta musiikkia vuosien tauon jälkeen - "Albumi on kuin taidenäyttely"

Lue myös: Mikko Von Hertzen haki inspiraatiota meditoimalla temppelissä: "Intiassa on toinen perheeni"

Kilpailut

Uusimmat