Kuva: Jarmo Katila

Myrskyluodon Maija -elokuvan soundtrack on julkaistu: 'Pelkistettyä ja kaunista'

02.02.2024 20:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Elokuvan musiikin on säveltänyt Lauri Porra.

Lauri Porran säveltämä elokuvamusiikki Tiina Lymin elokuvaan Myrskyluodon Maija on julkaistu tänään. Levy löytyy suoratoistopalveluista elokuvan englanninkielisellä nimellä, Stormskerry Maja.

Porran säveltämiä kappaleita levyllä tulkitsevat kapellimestari Dalia Stasevska ja Lahti Symphony Orchestra. Orkesterin lisäksi levyllä kuullaan sellosolisti Markus Hohtia sekä jousikvartettia.

Tiedotteessa Porra kertoo, että elokuvan musiikista alettiin puhua Lymin kanssa jo pitkään ennen kuvausten alkamista. 

-  Aloitimme ohjaaja Tiina Lymin kanssa elokuvan musiikista puhumisen ja luonnostelun jo muutamaa vuotta ennen elokuvan kuvauksia. Keskustelimme muun muassa Maijan luonteesta ja hänen värikkäästä sielunmaailmastaan, 1800-luvun puolenvälin saaristolaiselämästä ja siitä, kuinka paljon luonteenlujuutta selviytyminen sellaisena aikana sellaisessa ympäristössä onkaan Maijalta vaatinut, Porra sanoo.

Porran mukaan elokuvan musiikin säveltäminen oli suoranainen unelma.

-  Ajatus Maijasta ja hänen sisäisestä maailmastaan oli se, mihin perustin lähestymistapani. Musiikki on pelkistettyä ja kaunista, sellaista, jonka näennäisen yksinkertainen kuori sulkee sisäänsä syvemmän ytimen, joka antaa enemmän kuin ensi katsomalla huomaisi. Harsomaiset orkesteritekstuurit heijastuvat merestä, tuulista, lumesta ja kallioiden pinnoilta suurempien sinfonisten sävyjen kuvatessa Maijan räiskyvää mieltä.

Porra on neljännen polven muusikko ja säveltäjä Jean Sibeliuksen tyttärentyttärenpoika. Hänet tunnetaan säveltäjänä ja maineikkaana bassokitaristina. Porra on muun muassa metalliyhtye Stratovariuksen jäsen sekä Vantaan Viihdeorkesterin taiteellinen johtaja.

Elokuvasävellysten lisäksi Porra on säveltänyt myös orkesteriteoksia, joita ovat esittäneet muun muassa BBC Concert Orchestra, Seattle Symphony Orchestra, Iceland Symphony Orchestra, London Symphony Orchestra, Suomen Kansallisoopperan orkesteri, Sinfonia Lahti, Radion Sinfoniaorkesteri ja Turun Filharmoninen orkesteri.

Sountrackiin voit tutustua alta.

Lue myös: Myrskyluodon Maija jatkaa ylivoimaisesti Suomen katsotuimpana elokuvana

Kilpailut

Uusimmat