Kuva: Niko Tiainen

Windows95man lähtee Euroviisuihin: "Tästedes keskitymme musiikkiin ja show’n rakentamiseen"

20.02.2024 12:17 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Päätöksestä keskusteltiin yhdessä UMK:n voittaneen artistin kanssa. Yle ja artisti jatkavat valmistautumista toukokuussa Malmössä järjestettäviin kisoihin. 

Yleisradio kertoi tänään noudattavansa EBU: päätöksiä Euroviisujen osallistujista. Päätöksestä keskusteltiin tiedotteen mukaan yhdessä UMK:n voittaneen Windows95manin kanssa. Yle ja viisuedustaja jatkavat siis valmistautumista toukokuussa järjestettäviin viisuihin.

- Yle on päättänyt kunnioittaa Euroopan yleisradioliitto EBU:n arviointikykyä kisaan osallistuvista tv-yhtiöistä. Ymmärrämme, että asiaan liittyy erilaisia perusteltuja näkökulmia. Yle on saattanut EBU:lle tiedoksi Suomessa käydyn keskustelun sekä Suomen edustajan näkemyksen tilanteesta. Toivomme, että tilanne Lähi-idässä rauhoittuisi mahdollisimman pian, toteaa Ylen Luovien sisältöjen ja median johtaja ja vastaava toimittaja Ville Vilén

Suomen edustaja Windows95manin mukaan päätös ei ollut helppo.

 - Mielestämme ainoa oikea ratkaisu EBU:lta olisi sulkea Israel pois kilpailusta. Emme kuitenkaan koe, että voisimme vaikuttaa tähän jäämällä pois. Sen sijaan olemme aloittaneet keskustelut yhteisistä vaikutusmahdollisuuksista muiden maiden edustajien kanssa ja käytämme omaa asemaamme kohdistaaksemme painetta päätösvaltaa pitävään EBU:un. Päätös oli vaikea, mutta nyt se on tehty. Kiitämme kaikesta jo saamastamme tuesta. Tästedes keskitymme musiikkiin ja show’n rakentamiseen, toteaa Windows95man-hahmon luonut Teemu Keisteri sekä laulaja Henri Piispanen.

Euroviisut järjestetään Malmössa 7.11. toukokuuta.

Lue myös: Miksi Windows95man toi lavalle valtavan farkkumunan? Avaa nyt idean omaperäistä taustaa

Lue myös: Farkkushortsit ovat tulevan kesän jättihitti - Windows95man paljastaa oikeanlaisten shortsien kaavan

Kilpailut

Uusimmat