Levypomo paljastaa: Levyjulkaisut eivät siirry perjantaille!

10.12.2009 14:30 - Eeva Rajala

Sony Musicin toimitusjohtajan mukaan levyjen julkaisuajankohta ei muutu Suomessa keskiviikosta perjantaihin. Tämä oli suunnitelmissa, sillä albumilistaakin suunniteltiin julkaistavaksi tulevaisuudessa perjantaisin.

Toimitusjohtaja Kimmo Valtasen mukaan kauppiaat ja monet tahot ovat heränneet siihen, mitä muutos tarkoittaisi muun muassa logistisesti. Ensi viikolla Suomen Ääni- ja kuvatallennetuottajien ÄKT:n hallituksen kokouksessa keskustellaan ja päätetään asioista.

- Olen pohjustanut sitä aika monelta eri taholta, nimenomaan kauppiaiden ja kentän pyynnöstä, että palattaisiin keskiviikkoon, Valtanen kertoo Voicelle.

Valtasen mukaan suurimmat ongelmat muutoksessa olisivat juuri logistisia. Tänne Pohjolan perukoille on fyysisesti hankalampi toimittaa levyjä kauppoihin.

- Jos julkaisupäivä on keskiviikko, levyt ovat varmasti viimeistään perjantaina eli ennen viikonloppua kaikissa Suomen levykaupoissa. Jos julkaisu tehtäisiin perjantaisin, tavallaan viikkoa aikaisemmin, se aiheuttaisi hämmennystä ja närää. Toisaalta jos levyt julkaistaisiin aina viikkoa myöhemmin, se aukko siinä välissä olisi liian pitkä, Valtanen jatkaa.

Maantieteellisistä syistä keskiviikko on Valtasen mielestä olevan meille suomalaisille paras julkaisupäivä tällä hetkellä. Todennäköisesti käy niinkin, että levyt julkaistaan digitaalisesti maanantaisin, mikä on monessa maassa kansainvälinen julkaisupäivä.

Kilpailut

Uusimmat