Rage Against the Machine voitti taistelun singlelistan kärkipaikasta!

20.12.2009 20:49 -

Rage Against the Machine, poliittinen rap-rock-bändi USA:sta, on saavuttanut brittien singlelistan kärkipaikan. Asiasta raportoivat lukuisat internetlähteet.

Tätä kirjoitettaessa BBC:n listaohjelma ei ole vielä paljastanut voittajaa, mutta muun muassa Rock Sound -lehden nettisivu uutisoi, että RATM voitti Joe McElderryn Miley Cyrus -coverin kärkitaistossa.

Koko kampanja sai alkunsa, kun kaksi englantilaisnuorukaista perusti Facebookiin yhteisön, jossa he toivoivat, että Rage Against the Machine estäisi X Factorin voittajaa pääsemästä singlelistan kärkeen.

Luotettavilta tuntuvat myyntiluvut kertovat, että Killing in the Name Ofia myytiin noin 500 000 kappaletta ja McElderryn Climbiä noin 450 000 kappaletta. Ero kolmostilan Lady Gagan Bad Romanceen on varsin huikea, sillä internetlähteet kertovat sitä myydyin noin 61 000 kappaletta.

Kampanja X Factor -voittajaa vastaan sai valtaisaa internetsuosiota, Facebook-ryhmässä on parhaimmillaan ollut yli 850 000 ihmistä. Myös Rage Against the Machinen kitaristi Tom Morello on osallistunut aktiivisesti kampanjaan, luvaten muun muassa ilmaiskeikan Lontooseen mikäli kärkipaikka saavutetaan.

Vaikka X Factor -tuomari Simon Cowell tuomitsi kampanjan "kyyniseksi" ja "halpamaiseksi", myös paljon hyvää saavutettiin. RATMin biisin ostajia kehotettiin nimittäin antamaan rahaa hyväntekeväisyyteen, ja sitä tulikin noin 60 000 punnan verran.

TILANNEPÄIVITYS:
BBC:n listaohjelma vahvisti tilanteen. Rage Against the Machinen Killing in the Name Of on joulun myydyin single Isossa-Britanniassa.

Kilpailut

Uusimmat