Green Day lupailee palaavansa uuden levynsä myötä juurilleen

05.04.2010 14:10 -

Kesäkuussa Helsinkiin saapuva Green Day on ehtinyt jo alkaa työstämään uuden levynsä biisejä. Laulaja Billie Joe Armstong kertoo, että tulevalla albumilla on tarkoitus palata alkuaikojen tunnelmiin.

Bändin kaksi aikaisempaa pitkäsoittoa, American Idiot sekä 21st Century Breakdown ovat olleet yhtenäistä tarinaa kertovia konseptilevyjä. Laulaja Billie Joe Armstong kertoi MTV:n haastattelussa, että tulevan albumin myötä tarkoitus on keksittyä laajamittaisen kokonaisuuden sijasta enemmänkin yksittäisiin biiseihin. Samalla on myös aikomus lähestyä kappalemateriaalia yhtyeen perinteille uskollisella tavalla.

- Laitoimme 20 vuotta vanhat soittokamamme pystyyn treenihuoneeseen ja istuimme alas. Minulle tuli heti fiilis, että näistä lähtökohdista on hyvä suunnata eteenpäin.

Armstrong ei vielä osaa sanoa, mihin suuntaan kappaleet lopulta kehittyvät. Rokkari kertoo, että luomistyön tässä vaiheessa bändi yleensä alkaa kiistelemään siitä, mitä kappaleita levylle pitäisi lopulta laittaa.

Pari viikkoa sitten mies paljasti, että yhtye on ehtinyt jo demottamaan uusia kappaleita muun muassa Tukholmassa sekä Berliinissä.

Kilpailut

Uusimmat