Hups, sama levy albumilistalla kahteen kertaan - tästä kömmähdys johtui

15.04.2010 12:50 -

Eilen julkaistulla Suomen virallisella albumilistalla oululaisen Radiopuhelimet-yhtyeen uutuuslevy Rakastaa sinua noteerattiin sijoilla 16 ja 38.

Listaa julkaisevan ÄKT:n apulaisjohtaja Tommi Kyyrän mukaan Rakastaa sinua sijoittui kahdesti, koska listajärjestelmän mittaussysteemi oli rekisteröinyt vinyyli- ja cd-versiot erillisinä julkaisuina.
-Jokaisella julkaisuformaatilla on oma EAN-koodinsa, jonka mukaan meidän järjestelmä laskee listan tulokset. Kaupat lähettävät meille listan koodeista, jotka järjestelmä laskee yhteen. Jos levyn jakelija ei ole kertonut systeemille, että samalla julkaisulla on kaksi eri EAN-koodia, ne rekisteröityvät eri julkaisuina.

Radiopuhelimet-levyn jakelijan olisi siis pitänyt ilmoittaa listajärjestelmälle, että kahdesta EAN-koodista huolimatta kyse on itse asiassa samasta levystä. Kyyrä kertoo, että listajärjestelmän tullessa käyttöön vastaavia mokia tapahtui useamminkin, mutta nyt levy-yhtiöt ovat jo oppineet yhdistämään eri formaatit yhdeksi nimikkeeksi.
-Muistelen, että Mokoman levy taidettiin noteerata neljänä eri nimikkeenä, ennen kuin ne yhdistettiin.

Kyyrä kertoo, että ÄKT tarkastaa listan myös manuaalisesti ennen julkaisua, mutta Radiopuhelimien tuplasijoitus jäi eilen heiltä huomaamatta.

Kun Radiopuhelimien cd- ja vinyylimyynnit yhdistettiin, tulokseksi tuli 11. sija.

Kilpailut

Uusimmat