Iskelmäsuosikki tekee paluun punkbändissä - lähes 30 vuoden tauon jälkeen!

25.05.2010 11:59 -

Tämänvuotisilla Down By the Laituri -festivaaleilla historian siivet suorastaan viuhuvat, kun Korroosio tekee paluukeikan, kitaristinaan iskelmän kestotähti Joel Hallikainen.

Hallikainen on viimeksi vaikuttanut Korroosiossa vuonna 1981, eli rapiat 29 vuotta sitten. Tuolloin Hallikainen erosi yhtyeestä tehdäkseen uraa iskelmälaulajana ja viihdyttäjänä. Miehen mukaan comeback-keikka on pyörinyt mielessä muutaman vuoden ajan, mutta hänen kiireensä tv-töiden ja laulukeikkojen parissa ovat estäneet aikeet.

- Oikeastaan tästä voisi puhua paalukeikkana, joka on seuraava aste paluukeikasta, Hallikainen vitsailee Voicelle.

Korroosio on tehnyt ennen Hallikaisen paluuta muutamia paluukeikkoja, ja he ovatkin vitsikkäästi nimetyllä "never ending tourilla". Down by the Laiturin päälavalla lauantaina 31.7. kuultava keikka on erikoinen siinäkin mielessä, että lavalla ovat kaikki Korroosiossa soittaneet jäsenet. Tästä syystä lavalla soitetaan kaksia rumpuja, kahta bassoa ja kolmea kitaraa.

- Täytyy muistaa, että tämä on meidän lähtölaukaus meidän vuoden 2011 kesäkiertueelle. Ensi vuodelle saa siis tarjota keikkoja isoille festivaaleille, olemme käytettävissä, Hallikainen kertoo.

Suuryhtye on jo päässyt harjoittelemaankin tulevaa koitosta varten. Hallikainen kuitenkin kertoo, ettei soittotaito ole Korroosion tapauksessa kovin tärkeässä osassa.

- Tämä bändi on ensisijaisesti juonto-orkesteri. Eli keikalla kuullaan aina parin minuutin verran ajan musiikkia, josta ei kannata maksaa. Mutta sitten seuraa juonto-osuus, joista kyllä kannattaa maksaa. Bändiin on siunaantunut sen verran taitavia verbaalikkoja, että siitä tulee hauskaa, Hallikainen lupaa.

Je(e)sus Caesar -nimellä Korroosiossa esiintynyt Hallikainen on säveltänyt Korroosion tunnetuimman kappaleen Hei hei hei, josta myös Klamydia on tehnyt oman versionsa.

Korroosio esiintyy Down by the Laiturin päälavalla Turussa lauantaina 31.7. Samassa konsertissa kuullaan myös muun muassa Dingoa, Paula Koivuniemeä ja Vilperin perikuntaa.

Kilpailut

Uusimmat