Suomen Virallinen Kesähitti 2010 on valittu

24.06.2010 16:06 -

Suomen Virallinen Kesähitti 2010 on valittu. Perinteinen Kesähitti-äänestys on päättynyt Kymppilinjan ylivoimaiseen voittoon.

Kymppilinja feat. Mariska Minä -kappale sai ääniä lähes kaikilta yli 20 000 äänestäjältä. Ylivoimaisuutta kuvastaa toiseksi tulleen Edward Maya/Vika Jigulina Stereo Loven jääminen lähes puoleen Kymppilinjan pisteistä. Kolmannen sijan nappasi Raptorin Oi Beibi 16.

- Törkeen hyvä fiilis. Kiitos kaikille äänestäjille! Nyt vedetään keikoilla entistä raivokkaammin tätä biisiä ja toivottavasti parikymmentä kesää eteenpäin. Tää oli kyllä ylläri. Ehkä tässä vähän oli sellaista haistelua, kun tätä hehkutettiin niin paljon, mutta ei uskaltanut kuitenkaan arvata että voitto tulisi, hehkuttaa bändi yhdestä suusta.

Minä -kappaleella vieraileva Mariska on myös onnellinen voitosta.

- Tosi kivaa ja olen iloinen poikien puolesta. Kannattaa tehä urpoja biisejä niin voittaa! Eihän tässä, pitää mennä bailaamaan ankarasti voiton kunniaksi, iloitsee Mariska, joka on soolouransa yhteydessä sanoittanut mm. Jenni Vartiaisen ja Anna Puun kappaleita.

Kymppilinja on helsinkiläinen kokoonpano ja toiminut yhdessä nelisen vuotta. Minä-biisi julkaistiin huhtikuussa ja se oli toinen single elokuussa julkaistavalta Valmistaudu olemaan väärässä -albumilta.

- Äänestys oli tänä vuonna muiden sijojen osalta tasaista, mutta voittajasta ei ollut epäselvyyttä. Top-3:n ulkopuolella oli vielä tasaisempaa, sillä sijat vaihtuivat lähes päivittäin. Hienoa, että kotimainen bändi voitti, kun kärjessä oli pari todella kovaa ulkomaistakin. Äänestyksen voittajaa, sekä muita ehdokkaita kuullaan Voicen taajuudella läpi kesän, kertoo The Voicen musiikkipäällikkö Sami Virtanen.

The Voice ja Warner Music julkaisivat reilu viikko sitten Kesähitti-levyn, johon on koottu kovimmat kesäkappaleet 2000-luvulta. Tuplalevyn ykköslevyltä löytyvät tämän kesän kovimmat kappaleet Kymppilinjan johdolla. Kakkoslevyltä löytyvät muun muassa Valvomo, Cheek, Apulanta, PMMP, Seremoniamestari ja Maija Vilkkumaa.

Tässä Suomen Virallinen Kesähitti -äänestyksen top-10. Kaikkiaan ehdolla oli 21 hittiä.

1. Kymppilinja feat. Mariska - Minä (Hype Records)
2. Edward Maya/Vika Jigulina - Stereo Love (Sony Music)
3. Raptori - Oi Beibi 16 (Sony Music)
4. David Guetta / Kid Cudi - Memories (EMI)
5. Aste - Normipäivä (feat. Hank Solo) (Warner Music)
6. Marja Tyrni - Suut makiaks! (Warner Music)
7. Fintelligens - Sato tai paisto (Rähinä Records)
8. Brädi - Kuka hän on? (Rähinä Records)
9. Lady Gaga - Alejandro (Universal Music)
10. Train - Hey, Soul Sister (Sony Music)

Kilpailut

Uusimmat