Idol-artistit vaihtavat levy-yhtiötä – mitä tapahtuu Suomessa?

05.08.2010 13:50 - Eeva Rajala

Idol-formaatin perustaja, brittiläinen liikemies Simon Fuller ilmoitti tällä viikolla, että kisoissa vastaisuudessa onnistuvat levyttävät Sony Musicin sijasta Universal Music -levy-yhtiölle. Sony Music Finlandin toimitusjohtaja Kimmo Valtanen uskoo, että näin käy myös Suomessa.

- Se on mahdollista, en tiedä ihan tarkkaan koskeeko kaikkia markkina-alueita, mutta se on hyvin todennäköistä. Olemme henkisesti valmistautuneet siihen. Näin tapahtunee 98 prosentin tarkkuudella, arvioi Valtanen Voicelle.

Kaikki vanhat Idol-artistit jäävät Sonyn leiriin, ainoastaan tästä eteenpäin tulevat siirtyvät Universalille. Valtanen ei usko, että yhteistyön päättyessä Idol-tähdet jättäisivät kovin suurta lovea Sonyn tulokseen. Sony Music kun aikoo satsata kansainvälisesti Simon Cowellin luomiin formaatteihin X Factoriin ja Talentiin.

Suurimpia myyntitykkejä Idol-tähdistä ovat muun muassa Kelly Clarkson ja Adam Lambert, jonka For Your Entertainment -albumi on tämän vuoden myydyimpien ulkomaisten albumien joukossa.

Kilpailut

Uusimmat