Suomalaisbändi käytti Googlen Street View -kuvia musiikkivideossaan - 'Eivät ole ottaneet yhteyttä'

25.08.2010 12:33 -

Helsinkiläinen Superchrist sai alkukesästä mediahuomiota Kiinaa myöden, kun Journey Is My Destination -musiikkivideo hyödynsi Googlen katunäkymäpalvelu Street View'n kuvia.

Paitsi tehdä hiennonnäköisen videon, bändi halusi myös herättää keskustelua siitä, mitä isot yritykset voivat internetissä tehdä, ja onko ihmisillä vastaavia oikeuksia.

Videon ohjannut Superchristin laulaja-kitaristi Mikko Lohenoja kertoo, että Google ei ole ottanut yhteyttä kuvien käytöstä, eikä hän usko että ottaakaan, hänhän vain käytti sitä, minkä Google on tallentanut ilman lupaa.

- Ei mulla ole periaatteessa mitään Googlea tai Street View -palvelua vastaan, se on hyvä ja toimiva juttu. Halusin vaan, että ihmiset heräävät ajattelemaan oikeuksiaan, Lohenoja kertoo.

Superchristin rumpali Lassi Jokinen on vapaamielisemmillä linjoilla internetissä jaettavan tiedon suhteen. Hänen mielipiteensä jakaa myös basisti Minttu Muranen.

- Mun mielestä ihmiset stressaa tästä nettiasiasta liikaa. Jos joku nyt soittais mulle tuntemattomasta numerosta ja sanois, että hähää, sain sun numeron Facebookista, niin vastaisin vaan että kiva homma, ollaanko kavereita. Ei mua pelota se, että joku nyt saa jotain tietoja minusta kaivettua, Jokinen kertoo.

Journey Is My Destination -video siis koostuu kokonaisuudessaaan Helsingin alueen Street View -kuvista. Videon ideoinut ja toteuttanut Lohenoja kertoo, että hän tarvitsi kahdeksan ruudunkaappausta jokaista videon sekuntia kohden. Yhteensä kuvia tuli muutama tuhat.

- Ei se kuitenkaan niin vaivalloista ollut kuin voisi kuvitella, Lohenoja kertoo Voicelle.

Katso alta bändin haastattelu ja Journey Is My Destination -video. Haastattelu nähdään myöhemmin kokonaisuudessaan Voice TV:n POP-ohjelmassa.

Kilpailut

Uusimmat