Tällainen on Mötley Crüe -solistin versio Hanoi Rocks -rumpalin kuolemasta

05.11.2010 12:45 - Eeva Rajala

Mötley Crüen solisti Vince Neil ajoi autoa, kun sattui Hanoi Rocks -rumpali Razzlen kuoleman aiheuttanut kolari Kaliforniassa vuonna 1984. Vince kertoo oman versionsa illan tapahtumista omassa muistelmateoksessaan Tatuointeja ja tequilaa.

Vince oli lähtenyt Razzlen kanssa viinanhakumatkalle 8. joulukuuta vuonna 1984. Paluumatkalla Vincen Ford Panteran renkaat eivät pitäneet märällä asvaltilla tiukassa kaarteessa. Poliisiraportin mukaan Vince teki voimakkaan ohjausliikkeen ja auto ajautui vastaantulevien kaistalle. Vastaan tullut auto rysähti Ford Panteran oikeaan kylkeen. Kun Vince tuli tajuihinsa, Razzle makasi hänen sylissään.

Poliisin virallisten asiakirjojen mukaan onnettomuus tapahtui klo 18.38. Razzle kuoli vakavan aivovamman seurauksena klo 19.12. Euroopassa elettiin jo seuraavaa päivää, jota pidetään Razzlen virallisena kuolinpäivänä. Vince kertoo, että kyseinen kolaripäivä oli ironisesta myös valtakunnallinen rattijuoppouden vastaisen viikon ensimmäinen päivä.

- Nykyään tapaus herättää minussa ristiriitaisia tunteita. Aluksi suljin koko asian mielestäni. En oikeastaan edes tajunnut, mitä olin tarkalleen ottaen mennyt tekemään. Tiesin kyllä, että Razzle oli kuollut ja että kaksi muuta oli saanut vakavia vammoja, mutta silti asennoitumiseni tapaukseen oli omituinen, Vince kertoo kirjassaan.

Vince Neilin mukaan Mötley Crüen jäsenet käänsivät hänelle selkänsä tapauksen jälkeen. Eivät sen takia, että olisivat halunneet antaa opetuksen, vaan pelkästä itsekkyydestä. Mötley-solistin mukaan asiaa oli ajan myötä koko ajan yhä vaikeampi käsitellä.

- Luultavasti se johtuu siitä, etten saanut teostani mitään todellista rangaistusta. Oli vaikeaa hyväksyä sitä, että olin aiheuttanut niin paljon tuhoa niin monen ihmisen elämässä ja selvinnyt kaikesta pelkällä näpäytyksellä, muutaman päivän lusinut ja reilun 2 miljoonan dollarin vahingonkorvaukset maksanut Neil ihmettelee.

Vince Neilin mukaan demonit piinaavat häntä edelleen. Niistä olisi päästy, jos oikeus olisi langettanut kovemman tuomion. Mies pohtii myös, että olisi ehkä lopettanut juomisenkin 20 vuotta aikaisemmin. Vincen ensimmäinen vaimo Beth Neil on kirjassa samoilla linjoilla.

- Hänessä (Vincessä) tapahtui kolarin jälkeen selvä muutos. Hänen elämänsä lähti tavallaan syöksykierteeseen. Ennen Razzlen kuolemaa Vince joi iloonsa ja kolarin jälkeen suruunsa. En usko, että hän on vieläkään toipunut siitä.

Suosittelemme

Uusimmat