Kaija Koon ensikosketus Toni Wirtasen biisiin: Eihän tätä voi laulaa

18.11.2010 11:57 -

Eilen julkaistun Kaija Koon Irti-levyn ensimmäinen single on Toni Wirtasen säveltämä ja sanoittama Vapaa. Kaijalle varsinkin biisin sanoitus aiheutti aluksi hämmennystä.

Wirtanen kertoi eilen Iskelmä-radion haastattelussa, että Vapaa-biisiä lähdettiin varta vasten tekemään ensimmäiseksi singleksi, ja että tarkoitus oli tietenkin tehdä biisistä mahdollisimman hyvä.

Sanoituksiin Toni sai paljon sisältöä Koolta itseltään. Kaija Koo kertoo Voicelle, että sanoitus oli kuitenkin hänelle ensin pienoinen yllätys.

- Mä olin kuullut melodian jo demolta, ja tiesin että biisistä tulee hyvä. Kun mä sitten näin sanoitukset, niin olihan se pieni järkytys. Ajattelin, että eihän tätä voi laulaa, Koo kertoo.

Koon mukaan hänellä oli muutenkin levynteossa sellainen asenne, että pieni pelko pitää liikkeessä, eli että pitää kokeilla uusia asioita. Wirtasen sanoitus oli hänen mukaansa rakenteeltaan, sisällöltään ja tavumäärältään sellainen, ettei se ensivilkaisulla tuntunut sopivan.

- Mä joka tapauksessa lähdin laulamaan sitä, ja lopputulos on upea. Mahtavaa, että myös ihmiset ovat ottaneet biisin omakseen. Kappalehan on sillä tavalla haastava, että saan käyttää siinä koko äänialaani, Koo kertoo.

Katso Vapaa-biisin video alta.

Kilpailut

Uusimmat