Erektion ylistys ja muita omaperäisiä joululauluja – kuuntele

23.12.2010 11:06 -

Perinteisten hartaiden joululaulujen ohella on tehty myös yllin kyllin hieman omaperäisempiä ajankohtaan sopivia sävelmiä. Keräsimme yhteen muutamia hauskoja jouluralleja.

Jouluna halutaan hiljentyä, mutta luonnollisesti myös juhlia railakkaassa hengessä. Hauskoja tunnelmia vauhdittamaan onkin tehty hurja määrä kappaleita, jotka ovat hieman tuhmia, härskejä tai muuten vaan perinteisestä poikkeavia.

M.A. Nummisen legendaarinen Joulupukki puree ja lyö -kappale julkaistiin vuonna 1971 Nummisen Joulupukin juhannusyö -levyllä, jolta löytyy myös muita satiirisessa hengessä tehtyjä joulubiisejä.


Edesmenneen Göstä Sundqvistin luotsaaman Leevi And The Leavingsin vuonna 1995 ilmestyneellä Rakkauden planeetta -albumilla oli mukana Jouluaattona kännissä -kappale, jossa näennäisesti alkoholihuuruisen tunnelman lisäksi otetaan kantaa myös vähäosaisempien joulunviettoon.

Eläkeläiset-humppayhtye julkaisi vuonna 2002 Joulutorttu-nimisen ep:n, jolta löytyy muun muassa oheinen Humpaton joulu -kappale.

Jope Ruonansuu on kunnostautunut julkaisemaan useammankin eri joululaulun. Eräs näistä on jonkinlainen jouluinen kunnianosoitus Matille ja Tepolle.

Jenkkiläinen pop-punk-ryhmä Nerf Herder on julkaissut hurjan määrän humoristisia biisejä. Yksi niistä liittyy erektioon ja jouluun. Mielenkiintoinen teema.

Yhdysvaltalaiskoomikko Red Peters väsäsi aikanaan You Ain't Getting Sh*t for Christmas -kappaleen jossa nimensä mukaisesti kerrotaan siitä, kuinka joululahjoja ei tipu.

Brittiläinen koomikkotrio The Goodiesilta löytyy Father Christmas Do Not Touch Me. Kappaleen lyriikoissa toivotaan kovin, ettei joulupukki tule liian lähelle.

Varsinainen omintakeisten joulubiisien klassikko on Monty Pythonin Elämän tarkoitus -leffasta löytyvä Christmas in Heaven.

Kilpailut

Uusimmat