Näin Juhani Merimaa muistelee Gary Moorea

07.02.2011 12:46 - Eeva Rajala

Maailma menetti eilen yhden arvostetuimmista kitaristeista, Gary Mooren. Tavastia-klubin toimitusjohtaja ja festivaalijärjestäjä Juhani Merimaa on samaa mieltä.

- Kyllä hän tietysti oli varmaan arvostetuimpia kitaristeja maailmassa ja oli oman sukupolvensa yksi keskeisimpiä toimijoita. Hänellä oli pitkä ura takana ja Suomessakin paljon faneja, Merimaa kertoi Voicelle.

Merimaan mukaan Moore oli oma persoonansa. Mies oli myös ominut irlantilaiset elämäntavat niin hyvässä kuin pahassa. Merimaa ei ehtinyt tavata miestä koskaan henkilökohtaisesti, mutta ehti nähdä Gary Mooren keikoilla.

- Soolourahan hänellä oli tunnetumpi vaihe. Soolourallaan hän teki useita superhittejä. Uran parhaat hetket osuivat 80-90-luvulle, mutta kyllä hän edelleenkin, vaikken viimeisiä keikkoja nähnytkään, niin edelleenkin jaksoi kiertää, Merimaa jatkaa.

Musiikkimaailmassa on otettu surullisena vastaan uutinen Gary Mooren kuolemasta. 58-vuotias Moore löydettiin kuolleena espanjalaisesta hotellihuoneesta eilen. Moore oli tukehtunut omaan oksennukseensa.

Kilpailut

Uusimmat