Kuka hemmetti on Jessica Wolff?

07.02.2011 15:29 - Mikko Räsänen

Oudot viestit ihmetyttivät musiikkialan vaikuttajia viime viikolla.

Viikko sitten Voicen toimittajan kännykkä piippasi tekstiviestin merkiksi. Oudosta numerosta tulleessa viestissä luki vain ”Who the f**k is Jessica Wolff?”.

Pian kävi ilmi, että sama viesti oli mennyt yli sadalle musiikin kanssa tekemisissä olevalle. Osa oli saanut sen tekstiviestinä, toiset sähköpostina ja joillekin posti oli tuonut kirjeen, jonka ainoa sisältönä oli vain tuo yksi lause.

Viesti itsessään oli jo tuttu, sillä Helsingin katukuvassa on näkynyt saman sloganin sisältäviä tarroja ja flyereita jo jonkin aikaa. Jonkinlaisesta mainoskampanjasta on siis kyse.

Nopea googletus kertoo, että Jessica Wolff on 22-vuotias uusi kotimainen laulaja, joka työstää parhaillaan debyyttilevyään.

Asia olisi saanut jäädä odottamaan, ellei keskiviikkona Manboyn levynjulkaisubileissä Tavastialla Voicen toimittaja olisi törmännyt kauniiseen vaaleaan naiseen, joka esitteli itsensä Jessica Wolffiksi. Kun tilaisuus kerran tuli, päätettiin selvittää vastaus kysymykseen: Kuka hemmetti on Jessica Wolff?

- Olen esiintynyt tavalla tai toisella koko elämäni. Aloitin laulamisen 12-vuotiaana. Ensimmäinen opettajani oli vanha oopperalaulaja, joka pisti minut laulamaan italialaisia aarioita, Jessica muistelee.

Aariat eivät olleet hänen juttunsa. Heti, kun mahdollisuus tuli, siirtyi Jessica eteenpäin.

- 16-vuotiaana aloin kirjoittaa omia biisejäni. Sittemmin olen esiintynyt musikaaleissa, laulanut balladeja ja käynyt läpi paljon erilaisia musiikkityylejä, mutta popahtava rock on eniten minua, Jessica kertoo.

Popahtavan rockin pariin hän päätyi lopullisesti muutama vuosi sitten.

- Palaset loksahtivat silloin paikalleen. Löysin ympärilleni oikeat ihmiset ja tajusin, että voisin laulaa elääkseni. Olin silloin opiskelemassa näyttelemistä, mutta jätin koulun kesken ja musiikista tuli pääasia elämässäni.

Jessica on kotimaiseksi laulajaksi poikkeuksellisen rämäpäinen.

- Silloin kun en laula, näyttelen, teen stuntteja, harrastan kungfua, moottoripyöräilyä, leijasurffailua, lumilautailua ja muuta. Minussa asuu pieni adrenaline junkie, joka rakastaa vauhtia ja vaaraa.

Jessica onkin vuosien aikana esiintynyt erilaisissa elokuvissa ja mainoksissa, joissa hän on päässyt esittelemään itsepuolustustaitojaan. Jessican taitoja esittelevä videokooste on nähtävissä täällä.

Alla Jessican musiikkivideo You Should Get Over Me

Kilpailut

Uusimmat