IL: Bisneksen raju lasku syynä hittibändin hajoamiseen?

08.06.2011 08:43 - Eeva Rajala

Lauri Tähkä & Elonkerjuu -yhtyeen bisneksen raju lasku saattoi olla syynä yhtyeen hajoamiseen, kertoo Iltalehti.

Lauri Tähkä kertoi alkutalvesta sähköpostiviestillä muille bändiläisille tahtovansa lopettaa bändin. Tuolloin hän kertoi syyksi sen, että hänen takkinsa on tyhjä.

- Tauko on antanut hyvää etäisyyttä ja perspektiiviä touhuihimme, ja ole tullut siihen tulokseen, etten nää enää mahdollisuutta jatkaa bändiä, Tähkä kirjoitti.

Taustalla toimineen Q-bisnes Oy:n tuoreesta tilinpäätöksestä selviää, että yhtyeen suosio oli laskussa. Bändin liikevaihto oli vielä tilikaudella 2007 - 2008 huipussaan, 1,5 miljoonaa euroa. Seuraavalla tilikaudella tulos romahti huimat 74 prosenttia. Tulos ihmetytti lehden mukaan jo tuolloin, sillä bändi kuitenkin keikkaili tiuhaan ja levymyyntikin sujui ongelmitta.

Tuorein tilinpäätös jatkaa alamäkeä: Liikevaihto oli viime tilikaudella enää reilut 740 000 euroa. Yrityksen tuloslaskelma on päivitetty helmikuun loppuun eli pari viikkoa ennen kuin Lauri Tähkä ilmoitti haluavansa lopettaa.

Tällä hetkellä Elonkerjuun tulevaisuus on auki, jatkaako yhtye soittamista yhdessä ilman Tähkään ja jos jatkaa, millä nimellä. Yhtye ilmoittaa nettisivuillaan, että fanien oma Häjy-liike lopetetaan. Loppupeijaiset ovat lauantaina 23. heinäkuuta.

Lähde: Iltalehti

Kilpailut

Uusimmat