IL: Lauri Tähkän ja bändin bisnekset kukoistavat – erillään

15.06.2011 08:09 - Eeva Rajala

Viikko sitten Iltalehti uutisoi, että Lauri Tähkä & Elonkerjuu -yhtyeen taustayhtiön tulos on heikentynyt. Lehden mukaan bändin jäsenet näyttävät pärjäävän erillään paljon paremmin.

Bändin taustalla olleen Q-bisnes Oy:n tulos putosi viime vuonna puoleen siitä, mitä se oli vuonna 2009. Lauri Tähkän ja yhtyeen välit olivat bisnesmielessä etääntyneet jo ennen bändin hajoamista. Tähkä perusti jo puolitoista vuotta aiemmin oman Raikuli Productions Oy:n. Muut yhtyeen jäsenet perustivat yhdessä Elofest Oy:n.

Tuoreista tilinpäätöksistä selviää Iltalehden mukaan, että sekä Tähkän oma että muiden bändiläisten yritykset tuottavat paljon paremmin kuin jo hajonneen yhtyeen yhteinen yritys.

Tähkän Raikuli Productionsin ensimmäinen tilikausi kesti puolitoista vuotta. Tuona aikana liikevaihto oli reilut 244 000 euroa. Liikevoittoa syntyi 85 000 euroa. Elofestin ensimmäisellä tilikaudella oli pituutta seitsemän kuukautta ja yhtiö teki tuolloin 1 125 000 liikevaihdon. Puhdasta voittoa syntyi reilussa puolessa vuodessa huimat 650 000 euroa.

Lähde: Iltalehti

Kilpailut

Uusimmat