Rihannan Helsingin keikasta ristiriitaiset tunnelmat

16.08.2011 01:08 -

Maanantai-iltana Helsingin Hietaniemen uimarannalla On The Beach -tapahtumassa konsertoineen Rihannan keikka tarjosi maailmanluokan meininkiä - hyvässä ja pahassa.

On kiistämätön fakta, että 23-vuotias Rihanna on yksi tämän hetken kirkkaimmista pop-tähdistä ja laulajan ensimmäistä kertaa järjestetyssä On The Beach -tapahtumassa heittämä konsertti olikin odotettu tapaus.

Harmaana elokuun iltana Hietaniemen rannalle kerääntynyt yleisö sai epäilemättä toisaalta juuri sitä mitä halusi: kohtuullisen näyttävän maailmanluokan show'n. Vastavuoroisesti se sai myös tuta sen, miten maailmanluokan keikat voivat sujua ei-odotetulla tavalla - konsertti kun käynnistyi yli tunnin sovittua myöhemmin.

Kuten jo uutisoimme, Rihannan oli määrä käynnistää keikkansa kello 21.15, mutta kello lähenteli puolta yhtätoista, kun tähti vihdoin asteli lavalle. Tässä vaiheessa yleisöstä kuului paljon buuausta ja monituhatpäinen katsojameri osoitti selkeitä turhautumisen merkkejä - eikä ihme, moni epäilemättä odotti konsertin päättyvän aikataulun mukaan noin kello 23 ja useilla varmasti oli tiistaina edessä aikainen työ- tai kouluaamu.

Keski-iältään varsin nuori ja naisvoittoinen suomalaisyleisö kuitenkin vaikutti unohtavan tuskastuttavan odottelun siinä vaiheessa kun Rihanna lopulta starttasi keikkansa Only (Girl In the World) -hitillä. Lavan takaseinää koristava screeni aukesi ja tähti asteli estradille. Toisena biisinä kuultiin Disturbia ja tässä vaiheessa laulaja huudatti yleisöä jo täyttä häkää. Mahdollinen sään harmaus ja odotus ei siis enää turhan paljon tuntunut faneja häiritsevän. Oli kuitenkin outoa, ettei Rihanna kommentoinut, pahoitellut tai selitellyt sanallakaan keikan alun viivästymistä.

Rihanna tarjosi vakuuttavan esityksen, eikä käy kiistäminen etteikö nainen olisi valovoimainen esiintyjä ja yllättävänkin hyvä laulaja. Kesken keikan avoimen seksikkäästä show'staan tunnettu tähti saapui lavalle pinkin tykin päällä istuen, pian tämän jälkeen laulaja hakkasi perkussioita ja viskasi käyttämänsä kapulat yleisöön - jahka oli ensin nuolaissut niitä. Tähden roisi maine ei ole siis tuulesta temmattu, vaikkakin toisaalta esiintyminen oli loppupeleissä varsin kesyä verrattuna monen muun naisartistin räävittömiin koreografioihin.

Laulutaitojen lisäksi huomion kiinnitti taidokas taustabändi, joka koostui taustalaulajista, rumpalista, kahdesta kosketinsoittajasta, basistista sekä useaan otteeseen keikan aikana soolotilaa saaneesta kitaristi Nuno Bettencourtista (joka muuten soitti parikymmentä vuotta sitten kiitettävää mainetta niittäneessä funkahtavassa hard rock -yhtye Extremessä). Tanakasti soinut taustayhtye toi mukavasti lisäväriä välillä hyvinkin konehenkisesti pulputtaneeseen saundiin.

Myös kappalemateriaalin monipuolisuus tuli hyvin esiin live-tilanteessa. Kuten Rihanna on itsekin painottanut, musiikilliselta anniltaan hän on imenyt musiikkiinsa vaikutteita monesta eri suunnasta. Sävyt vaihtelivat S&M-hitin elektronisista poljennosta California King Bedin kaltaiseen arkkityyppiseen rock-balladiin saakka.

Kokonaisuutena esitys oli varsin kelpo. Ei kuitenkaan käy kiistäminen, etteikö keikan alun pahasti viivästyminen olisi tuntunut yleisön aliarvioimiselta. Moni osoittikin mielipiteensä konsertin edetessä jaloillaan ja ihmisiä virtasi ulos alueelta runsaasti vielä siinä vaiheessa kun tähden keikkaa oli vajaat puoli tuntia jäljellä. On sinänsä mukava nähdä oletettavasti vielä pitkää uraa luotsaavan Rihannan ammattimaisia elkeitä - mitä musiiklliseen antiin ja itse lava-show'hun tulee. Samalla oli kuitenkin myös ankeaa havaita aikataulujen vesittymisen myötä maailmantähden diivamaisia piirteitä, jotka eivät ole toivottavia - varsinkaan tässä vielä tässä vaiheessa musiikllista taivalta.

Kilpailut

Uusimmat