Rihannan keikka rikkoi huvilupaa - kaupunki vaatii selvityksen!

16.08.2011 17:00 - Mikko Räsänen

Rihannan esiintyminen On The Beach -tapahtumassa myöhästyi niin pahasti, että konsertti loppui vasta puolen yön maissa, vaikka tapahtumalle myönnettyjen lupien perusteella musiikin olisi pitänyt loppua viimeistään kello 23.

Koska On The Beach -festivaali järjestettiin Hietaniemen uimarannalla meren äärellä, kuului musiikki naapurustojen lisäksi kauemmas meren yli. Esimerkiksi aina Lauttasaaressa asti kerrottiin, että Rihannan kappaleet kuuluivat siellä niin hyvin, että asukkaat pystyivät laulamaan niissä mukana.

Koska konsertti järjestettiin maanantai-iltana ja monilla oli tiistaina aikainen herätys, eivät kaikki olleet iloisia koteihin kantautuneesta musiikista, joka jatkui tunnin pidempään kuin olisi saanut.

- Valituksia on tullut, kertoo ympäristötarkastaja Tanja Rajamäki Helsingin kaupungin ympäristövirastosta.

Valitukset tulevat myös johtamaan seurauksiin.

- Prosessi on vasta lähdössä käyntiin. Me kuulemme tapahtuman järjestäjää ja selvitämme, miksi näin kävi, Rajamäki kertoo Voicelle.

Jos vastaukset eivät tyydytä, voi tapahtuman järjestäneelle Live Nationille aiheutua siitä seurauksia.

- Meillä ei ole sakotusmahdollisuutta, mutta tämä voi vaikuttaa saman tapahtumajärjestäjän tulevien lupa-anomusten käsittelyyn.

Live Nationin taholta on jo esitetty ajatus siitä, että On The Beach voitaisiin järjestää uudestaan jälleen ensi vuonna. Jos tapahtuman huvilupia ei tämän vuoden tapahtumien takia myönnetä tai soittoaikoja leikataan merkittävästi, voi koko tapahtuma olla vaarassa.

Tämän vuoden tapahtuma venyi yli sovittujen aikojen, koska pääesiintyjä Rihanna ei halunnut aloittaa esiintymistään ajallaan, vaan nousi lavalle vasta 75 minuuttia aikataulusta myöhässä.

Rihannaa pitkään odottanut yleisö alkoi tunnin odottamisen jälkeen olla todella ärtynyt. Ihmiset buuasivat ja näyttivät lavalle alaspäin suunnattuja peukaloita. Jos sähköt olisi katkaistu ja keikka keskeytetty huvilupien puitteissa kello 23, olisi Rihannan esiintyminen jäänyt vain reilun puolen tunnin mittaiseksi. Se olisi voinut saada alueelle pakkautuneet 20 000 katsojaa suuttumaan lopullisesti.

- Paikalla olleilla poliiseilla olisi ollut mahdollisuus keskyttää tapahtuma. Poliisi teki kuitenkin sen viimeisen ratkaisun, että on pienempi paha antaa konsertin jatkua loppuun asti.

- Konsertin jälkeen oli kuitenkin vielä ilotulitus. Se järjestäjien olisi pitänyt jättää pois, Rajamäki sanoo.

Kilpailut

Uusimmat