Metallica paljasti lisätietoja yllätyslevystään

22.08.2011 19:46 -

Myöhemmin syksyllä ilmestyvästä Metallican ja Lou Reedin yhteisalbumista on annettu nyt lisätietoja projektin kotisivulla.

Metallican ja Lou Reedin yhteisprojektin kerrotaan pohjautuvat Reedin Lulu-musikaaliin, jonka muusikko teki alun perin Berliinissä esitettäväksi suunniteltua teatteriproduktiota varten.

Itse Lulu-teos on saanut taas inspiraationsa saksalaisen kirjailija Frank Wededkindin 1900-luvun alussa kirjoittamista teoksista.

Kun Metallica ja Reed esiintyivät yhdessä vuonna 2009 Rock And Roll Hall of Fame -juhlakonsertissa, Reed ehdotti metallimaailman jättiläisille yhteistyötä Lulun tiimoilta. Bändi oli innoissaan ajatuksesta ja  10 kappaletta sisältävä levy äänitettiin lopulta viime toukokuussa Metallican studiossa. Odotettu pitkäsoitto on määrä julkaista lokakuun lopussa.

- Olemme malttamattomia, jotta saamme saatettua tämän projektin teidän kuultavaksenne, muusikot intoilevat.

Vaikka Reedin ja Metallican yhteistyö onkin yllättänyt monet fanit, kyseessä ei ole suinkaan ensimmäinen kerta kun Reed työskentelee raskaamman rockin edustajien kanssa - mies kun työsti muun muassa sanoituksia vuonna 1981 julkaistulle Kissin The Elder -albumille.

Lisätietoa albumista lupaillaan jaettavan piakkoin projektin kotisivulla

Kilpailut

Uusimmat