Martina Aitolehti sai potkut levy-yhtiöstä

01.11.2011 17:30 - Mikko Räsänen

Martina Aitolehden ja Suomen suurimpiin levy-yhtiöihin kuuluvan Universal Musicin yhteistyö on päättynyt.

Kohukaunotar Martina Aitolehti yllätti alkuvuonna siirtymällä pop-laulajaksi. Martina oli solminut levytyssopimuksen Suomen suurimpiin levy-yhtiöihin kuuluvan Universal Musicin kanssa ja panostanut kuukausikaupalla soololevynsä työstämiseen kaikessa hiljaisuudessa.

Vaikka albumi sai runsaasti julkisuutta, jäi sen myynti vaisuksi. Levy ei missään vaiheessa noussut Suomen viralliselle albumilistalle.

Voicen tietojen mukaan Martinan levytyssopimuksessa oli myös optiot tulevista albumijulkaisuista. Näitä ei kuitenkaan käytetty. Voice sai tietää, seuraavien julkaisujen miettimisen sijaan levy-yhtiö on näyttänyt Martinalle ovea ja yhteistyö on päättynyt.

Voice tavoitti Universal Musicin toimitusjohtajan Jarkko Nordlundin, joka vahvistaa, että Martina ei kuulu enää Universal Musicin artisteihin.

- Ratkaisu tehtiin hyvissä ajoin ennen Uuden Musiikin Kilpailua. Yleensä teemme artistiemme kanssa uraa pitkäjänteisesti, mutta nyt päädyimme tähän ratkaisuun.

- Tiesimme, että tähän projektiin liittyi haasteita, kun kyseessä oli siirtymä kohujulkisuudesta uskottavaksi artistiksi. Me emme silti saaneet tältä hankkeelta ihan sitä, mitä odotimme. Myyntiä tuli jonkin verran, mutta projekti jäi kuitenkin vaillinaiseksi.

Nordlund korostaa että teiden erkanemiseen ei liity dramatiikkaa.

- No hard feelings. Me Toivomme Martinalle onnea jatkossa. Hän löytää varmasti paremman kodin jostain muualta. Mimmissä kuitenkin on virtaa, Nordlund kehuu.

Martina pyrkii Suomen euroviisuedustajaksi Uuden Musiikin Kilpailussa. Hänen kilpailukappaleensa Checkmate on kuultavissa täällä.

Kilpailut

Uusimmat