Emeli Sandé on tämän talven suuri läpimurtoartisti

20.12.2011 17:15 - Mikko Räsänen

Vaikka vuosi 2012 ei ole vielä edes alkanut, voi jo nyt ennustaa varmasti, että skotlantilaisesta Emeli Sandésta tulee yksi alkuvuoden suurimmista läpimurtoartisteista.

Skottilainen Emeli Sandé on saanut Britannian kriitikot ja suuren yleisön polvilleen, vaikka häneltä ei ole vielä ilmestynyt ainuttakaan albumia. Emelin meriitit ovat silti jo nyt kovia. Hän vieraili Professor Greenin kappaleella Read All About It, joka nousi aina sinkkulistan kärkeen asti. Coldplay kiinnitti Emelin lämmittelijäesiintyjäkseen ja pettämättömän artistivainun omistava Simon Cowell on kutsunut Emeliä tämän hetken kiinnostavimmaksi biisintekijäksi.

Tuorein tunnustus tuli viime viikolla, kun brittikriitikot palkitsivat Emelin 2012 Brits Critic's Choice -palkinnolla.

Emelin esikoisalbumi Our Version of Events ilmestyy helmikuussa, eikä vaadi suuria ennustajan lahjoja veikata, että se tulee räjäyttämään lahjakkaan skottinaisen suosion ennennäkemättömäksi.

Jos kuulet Emelistä nyt ensimmäistä kertaa, on hänen tuotantoonsa mahdollisuus perehtyä kuuntelemalla alta Emelin tähän asti ilmestyneet singlet sekä Professor Greenin hittikappale.

Kilpailut

Uusimmat