Ovatko teeskentelijät vallanneet musiikkimaailman?

14.03.2012 06:45 - Eeva Rajala

Smashing Pumpkins -yhtyeen keulahahmo ei säästele sanojaan, kun on kyseessä musiikkiteollisuuden nykytilan arvioiminen.

Billy Corganin mukaan musiikkimaailma on uhattuna, sillä "teeskentelijät ovat vallanneet musiikkiteollisuuden." Billboardin mukaan Corgan kertoi avoimessa keskustelutilaisuudessa olleen itse osa sellaista artistien sukupolvea, jotka halusivat muuttaa maailmaa. Nykyään muusikoilla on vain pakkomielle tulla kuuluisaksi.

- Minä olin osa sukupolvea, joka muutti maailmaa - ja nyt sen ovat vallanneet teeskentelijät, Corgan kertoi huolestuneena.

Corganin mukaan ajat ovat muuttuneet. Jotta hän aloittelevana muusikkona saisi itsensä näkyviin, hänen pitäisi omien sanojensa mukaan sytyttää itsensä tuleen YouTubessa, jotta hänet noteerattaisiin, vaikka asialla ei ole mitään tekemistä musiikin kanssa. Hän samalla vertaa läpimurtoja tekeviä artisteja uraansa aloittaviin strippareihin.

- Läpimurtoartistit ovat kasvaneet ajattelemaan, että kuuluisana oleminen on päämääränä. Ei se, että olisi arvostettu, Corgan jatkaa.

Vaikka Corgan onkin saanut tarpeekseen musiikkimaailman nykypäivän kiemuroista, uusi Smashing Pumpkins -albumi Oceania näkee päivän valon kesäkuussa. Corgan keskittyy musiikin ohessa myös oman teehuoneen avaamiseen Chicagoon sekä jatkaa töitään omassa ammattilaispainoyrityksessään.

Lähde: NME

Kilpailut

Uusimmat