IL: Jone Nikula joutui puhutteluun – vertasi laulajaa prostituoituun

20.03.2012 07:31 - Eeva Rajala

Idols-tuomarina toimivan Jone Nikulan sunnuntaiset kommentit poikivat miehelle huomautuksen, kertoo Iltalehti.

Sunnuntain suorassa lähetyksessä kuultiin muun muassa Arttu Kettusen tulkinta Leevi and the Leavingsin Pohjois-Karjala-kappaleesta. Nikula laukoi hieman oudon vertauksen esityksen jälkeen.

- Artistin ja prostituoidun välinen ero on siinä, että prostituoitu pistää halvalla ja artisti vaatii kunnon pääsyliput, Nikula sanoi lähetyksessä.

Nikulan mukaan kommentti tuli luonnollisesti tilanteessa, jossa oli tarkoitus antaa palautetta, eikä kyseessä ollut etukäteen harkittu kommentti. Yleisesti ottaen Kettusen esitys sai hyvää palautetta tuomareilta, mutta Nikulan mielestä esityksellä saatettiin vain kalastella kotikulman ääniä. Kettunen on kotoisin Pohjois-Karjalassa sijaitsevalta Kontiolahdelta.

Nikula sai vertauskuvastaan huomautuksen tuottajalta, joka oli sitä mieltä, että kieltä pitää siistiä. Nikulan tietää, etteivät hänen sanomisensa aina miellytä.

- Totta mooses sitä voi tulla möläytettyä jotain, mikä ei jonkun mielestä ole soveliasta. Palautetta tulee kuitenkin antaa nopeasti ja selkeästi. Se saattaa johtaa vertauskuviin, jotka eivät täyty soveliaisuusstandardeja, mutta tekevälle sattuu, Nikula kommentoi lehdessä.

Idols-kokelas Arttu Kettunen ei hätkähtänyt Nikula kommenttia. Hänen mukaansa Nikulalta saattaa tulla vaikka pitkiä selityksiä maailmansodista lähtien.

- Jone on omalaatuinen jätkä, hän on hieno mies mielestäni. En ottanut kritiikkiä itseeni. Hän varmasti tietää mistä puhuu, Kettunen sanoo.

Lähde: Iltalehti

Kilpailut

Uusimmat