Selvä päivä -hitin tuottajakaksikko: Näin tehdään koukuttava biisi!

05.05.2012 15:15 - Karoliina Kotala

Kotimainen tuottajaksikko Millioniare Men selvitti Voicelle mitä toimivalta hittikappaleelta vaaditaan.

Tamperelaisista Juha-Matti Penttisesta ja Ossi Riidasta koostuva tuottajaduo kertoo toimivan hittibiisin olevan monen tekijän summa.

- Sävellyksestä tarvii löytyä se joku juttu mikä tarttuu jengiin, ja lyriikasta sitten se toinen puolikas. Niiden yhteistyö tekee toimivan ja mieleen jäävän hitin. Hyvänä lisänä mainittakoon myös toisto ja yksinkertaisuus, yhtään kuitenkaan kuulijaa aliarvioimatta, kaksikko summaa.

Toimintatavat eri artistien kanssa vaihtelevat kuitenkin kaksikon mukaan paljon, ja tapoja tehdä kappaleita on yhtä monta kuin artistejakin.

- Esimerkiksi Petri Nygårdin kanssa homma toimii mallikkaasti, koska Petrillä on yleensä aina selkeä visio lopputuloksesta. Se, että Petri tietää heti alkuun mitä haluaa jostain tuotoksesta helpottaa meidän tekemistä paljon. Voidaan siis keskittyä heti niihin oikeisiin juttuihin, ilman että vietäisiin ideaa väärään suuntaan. Nygårdin kanssa tekeminen on hauskaa ja värikästä, koska harvemmin on mitään sellaista mitä ei saisi tehdä, Penttinen kuvailee.

Kuuntele alta Petri Nygårdin Selvä päivä -hitti.

Kilpailut

Uusimmat