Tuleeko tästä tanssista uusi Macarena? Jo 30 miljoonaa katsojaa!

15.08.2012 20:15 - Mikko Räsänen

90-luvulla Macarena, Las Ketchup ja Spice Girlsin Stop opettivat kokonaisille ikäluokille uudet tanssityylit. Nyt korealainen PSY näyttää tekevän samoin.

Las Ketchupin Aserejé, Los Del Rion Macarena ja Spice Girlsin Stop muistetaan 90-luvun hiteistä erityisesti siksi, että kappaleiden musiikkivideoiden tanssikoreografiat jäivät niin hyvin katsojien mieleen, että niitä alkoi nähdä yökerhoissa ympäri maailmaa. Suomessakin lukemattomat nuoret naiset harjoittelivat tanssit kotona peilin edessä ja osasivat sitten toistaa tempun, kun kyseinen kappale alkoi soida yökerhossa.

Korealaisen PSY:n kappaleesta Gangnam Style saattaa jatkaa noita perinteitä. Etelä-Koreasta kotoisin oleva PSY julkaisi kappaleen kesäkuussa. Se pomppasi heti hänen kotimaansa listan kärkeen, mutta monien yllätykseksi kappale lähti leviämään myös maailmalle.

Gangnam Style erottuu erikoisella tanssikoreografiallaan. Erikoisuus saattaa johtua siitä, että sitä ei ole tehnyt mikään ammattitanssija tai -koreografi, vaan jokainen tanssiliike on artistin itsensä käsialaa.

Gangnam Style on kerännyt parissa kuukaudessa yli 30 miljoonaa katsojaa ja nettiin on alkanut ilmestyä videoita, jossa PSYn tanssityyliä matkitaan.

Katso alkuperäinen musiikkivideo tästä.

Tässä video korealaisen baseball-ottelun cheerleadereista, jotka tanssivat Gangnam Stylea. Kesken videon joukkoon lyöttäytyy myös stadionin turvamies, joka on harjoitellut koreografian.

Tässä tyylinäyte Norjasta:

Amerikkalaistyttöjen tyylinäyte:

Muistatteko vielä nämä 90-luvun legendaariset tanssityylit?

Kilpailut

Uusimmat