Hynynen: Parhaat bändit nousevat v***tuksesta!

12.10.2012 21:15 - Mikko Räsänen

Kotiteollisuus-yhtyeen Jouni Hynynen pohtii sitä, miksi ajoittain yksittäisistä Suomen  kaupungeista nousee valtavia bändibuumeja.

Pori-bändien buumi 80-luvulla oli legendaarinen, sillä samoihin aikoihin Porista nousivat muun muassa Yö, Dingo ja Mamba. 90-luvulla sama tapahtui Lappeenrannan seudulla, josta nousivat lyhyen ajan sisään Kotiteollisuus, Mokoma, Stam1na ja Battlelore.

Tuota ennen Lappeenrannan seutu oli ollut musiikillisesti kuollutta, sillä kaupungin tunnetuin muusikko oli iskelmälaulaja Hannu Palo ja ainoa suuremman profiilin musiikkitapahtuma Humppafestivaalit oli mennyt konkurssiin.

Kotiteollisuuden Jouni Hynynen näkee, että sama kaava toistuu kaikissa kaupungeissa, joista yhtäkkiä ponnistaa useita kovia yhtyeitä.

- Mitä olen seurannut Suomen mittakaavassa bändihommia, niin se menee aina samalla tavalla. Aluksi on pitkään kuollutta ja hiljaista ja siitä hiljaisuudesta nousevat bändit. Kaikkia vaan vituttaa se, ettei tapahdu mitään. Lopulta on pakko alkaa itse tekemään.

2000-luvulla Lappeenrannasta ei ole enää noussut uusia menestysyhtyeitä. Hynynen näkee sen merkkinä siitä, että nuorison keskuudessa on taas uusi kiukku nousemassa.

- En ole käynyt haistelemassa nuoremman polven treenikämppiä, mutta olen aika varma, että siellä parhaillaan mietitään, mitä pitäisi tehdä. Siellä ajatellaan, että ei ainakaan ikinä tehdä sellaista Kotiteollisuuden tyyppistä mainstream-paskaa, vaan ihan jotain muuta, hän kertoo nauraen.

Kilpailut

Uusimmat