Egotripin Mikki Kauste pohtii: Miksi miehet ovat niin hukassa?

10.05.2013 07:15 - Reetta Haverinen

Egotrippi-yhtyeen riveistä tunnettu Mikki Kauste päätti käyttää bändin kesäisen keikkatauon hyödykseen ja edistää omaa uraansa niin artistina kuin musiikintekijänäkin.

Egotrippi yhtyeen toinen laulusolisti ja bändin musiikintekijä Mikki Kauste on päättänyt kokeilla siipiänsä myös sooloartistina. Mies kertoo, että aika soolouralle oli nyt oikea. Egotripillä on miehen mukaan meneillään pidempi luova tauko, joten aikaa oman artistiuran luomiseen on loistavasti. Ylimääräistä musiikkimateriaaliakin oli kertynyt miehen varastoon sopivasti.

Kausteen debyyttialbumi julkaistaan tänä keväänä. Levy kantaa nimeä Lintumies ja se on oikea tyylikirjojen kokonaisuus.

- Halusin tehdä musiikkia jossa on kaikua 40- ja 50-lukujen populäärimusiikista ja iskelmästä, Kauste kertoo The Voicen haastattelussa.

Levyn teema linkittyy miehen mukaan saman ajatuksen ympärille. Albumin Turmio-kappale on levyn kantava voima ja se laittoi koko projektin käyntiin.

- Ennen kaikkea tässä levynteossa inspiroi ajatus siitä, että mikä on miehen paikka nykyisessä länsimaisessa yhteiskunnassa. Miehet ovat vähän hukassa. Emme tiedä pitääkö olla pehmo vai kovis, vai jotain siltä väliltä, mies kertoo.

Kilpailut

Uusimmat