Egotripin Mikki Kauste: En pärjäisi televisioiden laulukilpailuissa

12.05.2013 10:45 - Reetta Haverinen

Monen kymmenen vuoden kokemus esiintymislavoilla ja musiikillinen menestys eivät tarkoita sitä, että artististi muuttuisi ylimieliseksi. Egotripin Mikki Kauste on tästä oiva esimerkki.

Pröystäilystä ei ainakaan Egotrippi-yhtyeen solistia ja biisintekijää Mikki Kaustetta voi syyttää, sillä mies on varsin vaatimaton omista musiikillisista kyvyistään huolimatta. Jos mies aloittelisi omaa artistiuraansa nyt, ei hän omien sanojensa mukaan uskaltautuisi laulukilpailuiden osanottajaksi.

- En osallistuisi kykykilpailuihin, sillä en ole tarpeeksi lahjakas laulaja tai soittaja. Ainakaan musiikkiin liittyen ei minulla olisi jatkoonpääsymahdollisuuksia, mies kertoo The Voicelle.

Musiikillisia lahjoja miehellä taatusti kuitenkin on. Egotripin 20 vuotta kestäneen uran aikana hän on tehnyt yhtyeelle lukuisia hittibiisejä.

Kauste kertoo, että biisit syntyvät yleensä melodialähtöisesti. Kitaraa ja pianoa soittelemalla kappaleet lähtevät viemään ajatusta eteenpäin.

- Joskus myös teksti voi lähteä kuljettamaan tiettyä ajatusta tai moodia, mies kertoo.

Vaikka mies on heittänyt keikkaa jo vuosia, jännittää esiintyminen hieman edelleen. Varsinkin omilla soolokeikoilla, kun kokoonpano ja dynamiikka on pienempi, on esiintymistilanne täysin toisenlainen.

- Kuitenkin kun esiintymisestä on kahdenkymmenen vuoden kokemus, keikkaa myös osaa odottaa ja esiintymisestä tulee hauskaa.

Mikki Kausteen ensimmäinen soololevy Lintumies julkaistiin perjantaina, 10. toukokuuta.

Kilpailut

Uusimmat