Euroviisuedustaja Softengine: Taustatanssijoita ei oteta ilman hyviä perusteluita

04.02.2014 15:15 - Senni Loikala

Suomen euroviisuedustajan, Softenginen viisikko kertoo, mitä kaikkea yhtyeellä on edessään ennen toukokuun Euroviisufinaalia.

Softengine kertoo Voicelle, miten yhtye aikoo harjoitella ennen kuin nuoret indie-muusikot nousevat toukokuussa lavalle Euroviisuissa Kööpenhaminassa.

- Minä ainakin treenaan laulua ja lausumista todella paljon. Porukalla varmaan suunnitellaan showta, mitä ympärille tulee, screeniä ja valohommia. Taustatanssijoita ei oteta, sanoo yhtyeen laulaja-kitaristi Topi Latukka.

Basisti Eero Keskinen lisää hymyillen, että perusteluiden ainakin tulee olla melkoisen hyviä, jos esitykseen taustatanssijoita päätettäisiin ottaa.

Softengine kertoo harjoittelevansa tällä hetkellä niin paljon kuin mahdollista, noin 4-5 kertaa viikossa. Treenit ovat pitkiä, ja keikkojakin on tiedossa.

- Biisit täytyy olla tosi hyvin hallussa ja selkärangassa. Pitäisi kuulostaakin hyvältä, kertoo Keskinen.

Softenginen nuoret jäsenet eivät vielä ole muuttaneet omiin koteihinsa, ja muusikot kertovat harjoittelevansa Latukan huoneessa. Jos he ovat menossa keikalle, miehistöllä on käytössään harjoittelua varten toinen tila.

- Meillä on hyvä halli käytössä, mutta siellä ei voi olla kamat pystyssä koko ajan. Pitää aina rakentaa set-up. Tämmöset on meidän reenikämpät, vaikka ne ei olekaan reenikämppiä, sanoo Keskinen.

Softengine myöntää, että oma treenikämppä olisi hieno asia. Keskinen kuitenkin lisää, että yhtyeellä on kovat vaatimukset vakituisen harjoittelupaikkansa suhteen. Latukan mukaan siellä ei saisi ravata muita ihmisiä ja tilan pitäisi olla koko ajan yhtyeen käytössä. Keskinen pitää tärkeänä, että treenikämppään pääsee mihin vuorokauden aikaan tahansa.

- Tää on kuitenkin taideammatti, niin luomistyö vaatii oman aikansa. Tilaakin pitäisi olla, kun meillä on kasvanut aika suureksi tämä kamapolitiikka, sanoo Keskinen.

Uutisoimme aiemmin Softenginen Uuden Musiikin Kilpailun voittotunnelmista. Pääset lukemaan aiheesta lisää täältä.

Kilpailut

Uusimmat