Mistä tunnistaa hittibiisin? Suomalaiset tuottajagurut vastaavat

05.04.2014 17:15 - Katariina Näreaho

Tamperelaismiehet ovat tuottaneet monia menestystä niittäneitä kappaleita, joten he jos ketkä osaavat vastata tähän kysymykseen.

Millionaire Men, eli Juha-Matti Penttinen (vasemmalla) ja Ossi Riita, ovat tehtailleet hittejä muun muassa Cheekille ja Petri Nygårdille. Tuottajakaksikon mukaan on kuitenkin vaikea tietää etukäteen, mikä kappaleista nousee menestykseen ja mikä ei. Silti silloin tällöin hitin osaa aavistaa.

- Kyllä siitä sellanen jännä fiilis tulee. Esimerkiksi Selvä päivä ja Reggaerekka kuulostivat jo demovaiheessa siltä, että ne on isoja biisejä, Penttinen kertoo.

Vaikka kappaleita tehdään muille artisteille ja suurelle yleisölle, on myös tärkeää, että tuottajat itse pitävät biiseistä.

- Miten sen nyt sanoisi. Ajattelen, että jos itse ostaisin sen, niin silloin se on hyvä. Vaikka ei sitä koskaan tiedä. Onhan meillä monta kappaletta, joista olisi toivonut isompia. Mutta ei ne aina sitten mee niin kun itse haluaisi, Riita toteaa.

Penttinen ja Riita nostavat omasta tuotannostaan esille kolme kappaletta, joista he ovat erityisen ylpeitä: Cheekin Liekeissä ja Mitä tänne jää sekä Lord Estin Juoksen vapaana kaupunkiin.

- Liekeissä oli se, joka räjäytti pankin. Ja tietysti Vain elämää -hypen jälkeen Mitä tänne jää. Lord Estin Juoksen vapaana kaupunkiin on jäänyt mieleen sellasena onnistumisena, vaikka se ei ollutkaan radiohitti, Riita sanoo.

Seuraavaksi Millionaire Meniltä on ilmestymässä kappale, jonka tekeminen on pidetty visusti salassa. Sen verran kuitenkin tiedetään, että mukana on monia suomalaisia artisteja. Lue asiasta lisää täältä.

Kuuntele Lord Estin Juoksen vapaana kaupunkiin alta.

Kilpailut

Uusimmat