Softenginen uusi single julki: "Parempi kuin Something Better"

13.06.2014 18:05 - Linda Arponen

Euroviisuissa Suomea edustanut Softengine kuvailee uutta musiikkiaan enemmän oman tyylisekseen.

Softengine-bändin laulaja-kitaristi Topi Latukka sekä koskettimista, pianosta ja perkussioista vastaava Henri Oskár kävivät kertomassa Voicelle uudesta singlestään Yellow House. Kappale ja sen sanoitusvideo julkaistiin tänään ja miehet kertovat olevansa tyytyväisiä tuotokseen.

- Ainakin se on paljon enemmän meidän näköinen kuin Something Better. Euroviisukappaleemme oli suora rock-biisi, mutta tämä uusi on hyvin indie-vaikutteinen. Olemme hakeneet musiikillamme sellaista leijuvampaa fiilistä, joka kuuluu tässä biisissä. Mutta ehkä tiivistettynä, Yellow House on parempi kuin Something Better, Latukka ja Oskár kuvailevat.

Yellow Housen he kertovat syntyneet varsin pitkän ajanjakson aikana.

- Siitä on ollut jo kaikenlaisia versioita jo jonkin aikaa, mutta sanoitukset siihen syntyivät näistä viimeisen puolen vuoden tapahtumista, kun unelmia on toteutunut ja olemme lyöneet itsemme läpi. Yellow House on siitä saanut siis inspiraationsa, Latukka kertoo.

- Oikeastaan se perusjuttu siinä biisissä on sellainen synariffi, joka ei oikeastaan ole synariffi, vaan tyttöystäväni, jonka pistin laulamaan kaiken maailman ääniä. Hän ei siis tiennyt siitä biisistä mitään. Sen jälkeen editoin niistä äänistä melodian. Siitä se sitten pikkuhiljaa kehittyi, Latukka muistelee.

Miehet ovat tarkkoja siitä, ettei kappaleen uutta videota kutsuta musiikkivideoksi, vaan sanoitusvideoksi.

- Todennäköisesti kappaleesta tulee vielä toinen, varsinainen musiikkivideo. Tuo sanoitusvideo oli vasta pintaraapaisu siitä biisistä. Ihmiset kun kuitenkin haluaa päästä sanoituksiin sisälle, niin tuohan on paljon mielenkiintoisempi kuin se, että olisi vaan jollain mustalla taustalla valkoista tekstiä, Latukka sanoo.

Videon kuvausprosessi oli bändille vähintäänkin mielenkiintoinen.

- Video on melkein nollabudjetilla tehty, kuvasimme sen itse samana päivänä kun oli jääkiekon MM-finaali ja siksi meille tuli hiukan kiire. Muutenkin kun aloimme kuvata minun osuuttani, oli kamerassa enää yksi prosentti akkua jäljellä. Meni siis tiukille, että saimme videon valmiiksi, Oskár kertoo.

Mutta miksi Latukalla on videossa kahleet käsissä?

- Kuten Topi sanoi, sanoitusvideo on vasta pintaraapaisu ideasta, joka tulee olemaan musiikkivideolla, jos saamme sellaisen toivottavasti tehtyä. Jätämme tähän tällaisen cliffhangerin, että ihmisillä on jotain, mitä odottaa, Oskár sanoo mystisesti.

Katso Yellow Housen sanoitusvideo alta.

Kilpailut

Uusimmat