Softengine: "Euroviisujen jälkeen voisi luulla, ettei Suomessa esiintyminen tunnu miltään"

15.06.2014 17:15 - Linda Arponen

Vaikka Softengine esiintyi Euroviisuissa miljoonayleisölle, tulee heidän paras keikkamuistonsa Laihialta.

Softenginen laulaja Topi Latukka sekä bändin kosketinsoittaja Henri Oskár kertoivat Voicelle mitä heille on tapahtunut toukokuisten Euroviisujen jälkeen.

- Olemme keikkaillet ja harjoitelleet todella paljon. Samalla olemme yrittäneet palata arkeen sen verran kun olemme ehtineet. Ei tässä muuta oikein ehdi tehdä kuin töitä ja musiikkia, miehet kertovat.

Softenginen kesä kuluukin enimmäkseen keikoilla ympäri Suomen. Euroviisujen jälkeen heillä olisi kuitenkin kysyntää myös kotimaan rajojen ulkopuolella.

- Jos miettii, mitä meille jäi käteen Euroviisuista, niin ainakin iso joukko uusia kuulijoita ympäri maailmaa. Silloin kun tuo meidän uusi single Yellow House oli ensisoitossa, niin ainakin Yhdysvalloissa ja Australiassa fanit olivat odottaneet johonkin kolmeen asti yöllä tai sitten heränneet toisella puolella maailmaa yliaikaisin, jotta saivat kuulla sen heti kun se julkaistiin. Se on aivan mahtavaa, että meille on löytynyt faneja ympäri maailmaa, Latukka ja Oskár iloitsevat.

Softenginen Facebook-sivuilla on nuorten miesten mukaan peräti enemmän ulkomaalaisia kuin suomalaisia tykkääjiä. Ulkomaille he eivät kaikesta huolimatta ole heti uudestaan lähdössä.

- Ulkomaille lähtö on meillä toki haaveena. Emme ole kuitenkaan ihan vielä lähdössä sinne keikkailemaan, mutta toivottavasti jossain vaiheessa. Hiomme vielä settiämme ja julkaisemme lisää biisejä, mahdollisesti kokonaisen levynkin. Katsotaan asiaa enemmän sen jälkeen, Latukka ja Oskár selittävät.

Bändillä onkin ajatuksissa julkaista albumi tämän vuoden puolella, mutta he eivät vielä uskalla luvata tämän todella toteutuvan. Yksi hidaste on esimerkiksi se, että he kaikki asuvat yhä Seinäjoella, josta pitää aina matkata useampi tunti Helsinkiin. Suunnitelmissa on kuitenkin muutto pääkaupunkiseudulle heti, kun bändin nuorimmatkin jäsenet valmistuvat lukiosta.

Ehkä juuri sen vuoksi, että Softengine tulee pienemmältä paikkakunnalta, osaavat miehet arvostaa myös pienempiä keikkoja.

- Euroviisujen jälkeen voisi luulla, ettei Suomessa esiintyminen tunnu enää miltään. Pidämme kuitenkin todella paljon kaikista klubikeikoista. Ei sillä ole mitään väliä, vaikka keikkapaikka olisi pieni, sillä meno saattaa silti olla huikeaa. Meillä oli esimerkiksi Laihialla yksi keikka, jota oli katsomassa hyvä jos edes 40 ihmistä. Silti se oli paras keikka, jonka olemme vetäneet. Yleisö kun oli täysillä mukana koko ajan ja pomppi ja huusi mukana, he muistelevat.

Softengineltä ilmestyi perjantaina uusi single, Yellow House, jota he kehuivat paremmaksi kuin euroviisukappalettaan Something Better. Lue, mitä muuta he kertoivat kappaleesta ja katso sen sanoitusvideo täältä.

Kilpailut

Uusimmat