Dark Sarah: Miksi Suomessa ei arvosteta naisia hevilaulajina?

14.06.2015 10:15 - Mikko Räsänen

Amberian Dawn -yhtyeestä soolouralle lähtenyt Dark Sarah ihmettelee, miksi vieläkään heviä laulavat naiset ovat alempaa kastia kuin miehet. 

Dark Sarah -nimellä esiintyvä Heidi Parviainen on seurannut suomalaista musiikkibisnestä pitkään, sillä ennen soolouraansa hän lauloi pitkään Amberian Dawn -hevibändissä.

Parviainen on huomannut, että läpimurron tekeminen tai levytyssopimuksen saaminen on vaikeaa bändillä, jolla on naislaulaja.

- Sanotaan, että näitä Nightwisheja on jo ihan tarpeeksi. Miesten kohdalla vastaavaa ei sanota, vaikka miten moni bändi on lähtenyt liikkeelle suoraan Iron Maidenin jalanjäljissä, Heidi ihmettelee.

- Meitä heviä laulavia naisia pidetään ohimenevänä trendinä.

Koska Heidikin on saanut klassisen koulutuksen, on hän kuullut kyllästymiseen asti vertauksia Suomen ehkä tunnetuimpaan naispuoliseen metallilaulajaan.

- Aina toistetaan, että "kuulostat ihan Tarja Turuselta". Kuitenkin jos mennään finessetasolle, olemme laulajina erilaisia. 

- Ja ylipäätään ei kaikkia naislaulajien hevibändejä voi vetää yhden "female fronted metal" -genren alle. Esimerkiksi minussa ja Angela Gossow'ssa ei ole mitään samaa.  

Kilpailut

Uusimmat