Jussi 69 yhteistyöstään Robinin kanssa: Ulkomaalaiset fanit ihmettelevät kappaletta

21.09.2015 18:45 - Senja Rapila

Kun rokkaria pyydettiin lähtemään mukaan uuteen, genrerajoja rikkovaan projektiin, hän suostui välittömästi.

The 69 Eyes -yhtyeestä tunnettu rumpali Jussi 69 on mukana Robinin uudella sinkkulohkaisulla, Yö Kuuluu Meille. Kappaleella ovat myös räppärit Brädi ja Nikke Ankara, sekä Santa Cruzin pojat.

- Kun minulle ehdotettin tätä kappaletta, ja kuulin tämän biisin demon, en miettinyt hetkeäkään siihen osallistumista. Biisi on todella mahtava, ja varsinkin kertosäe on järjetön hitti. Tämä oli ihan unelmien täyttymys, Jussi 69 kertoo Voicelle.

- Tämä on ihan mieletön juttu, sillä Santa Cruz, Suomen kovin rock-bändi ja hyvät frendit, ovat olleet mukana tässä. Koko projekti meni todella luontevasti. Olen pitänyt Brädin tyylistä tehdä musiikkia, ja aina ihaillut Robinin tyyliä hoitaa se järjetön hehkutus, mikä hänen ympärillään on ollut jo näin nuorella iällä.

Kuten Michael Monroe kertoi aiemmin Voicelle pitävänsä genrerajojen rikkomisesta, myös Jussi 69 on suunnitellut pidemmän aikaa haluavansa mukaan tämäntyyppiseen projektiin.

- Olen aina haaveillut tällaisesta projektista, missä rock, pop, hiphop ja räp kohtaavat toisensa. Olen myös miettinyt pitkään sitä, että kenen kanssa sellaisen voisi tehdä, hän kertoo.

- Cheekin kanssa me mietittiin sitä todella pitkään, ja pitikin tehdä tämän tyylinen kappale hänen edelliselle albumilleen. Lopulta sinne ei osunut sitten sellaista biisiä, jossa se olisi ollut luonnollista. 

Yhteistyö herättänyt hämmennystä ulkomaalaisissa

Rokkarin osallistuminen genrerajoja rikkovaan kappaleeseen ei ole niinkään hätkähdyttänyt suomalaisia muusikkoystäviä, mutta ulkomailla ollaan koettu hämmennyksen hetkiä.

- Suurin osa faneistani on ulkomaalaisia, ja he ovat vähän ihmeissään miettineet, että kuka on tämä Robin, ja mikä tämä juttu on, Jussi 69 nauraa.

- Osallistuin tähän kappaleeseen, koska tämä on kiva projekti. En halua elää elämääni hevoslaput silmillä, vaan haluan tehdä erilaisia, kivoja asioita. Ne antavat lisää raikasta ilmaa ja energiaa keskittyä taas siihen omaan bändiin mitä rakastan, The 69 Eyesiin, mitä olen tehnyt jo monta kymmentä vuotta. Jos teet vain yhtä juttua jatkuvasti, tukehdut. Siksi on makeeta tehdä tällasia erilaisia juttuja.



Lue myös: Apulanta julkaisi uuden kappaleen - kuuntele Valot pimeyksien reunoilla

Kilpailut

Uusimmat