Michael Monroe musiikin tekemisestä: "Genret rajoittavat luovuutta"

24.10.2015 10:15 - Senja Rapila

Onko rajojen rikkominen haluttua musiikkibisneksessä ja kannattaako genrejen yhdistäminen laisinkaan? Suomen oma rokkikukko, Michael Monroe, kertoo Voicelle, mitä mieltä hän on asiasta. 

Hanoi Rocks -yhtyeestäkin tunnettu rock-muusikko Michael Monroe kannattaa rajojen rikkomista musiikinteon yhteydessä.

- Mun mielestä on aina hyvä kaataa raja-aitoja ja laajentaa skaalaa, eikä jumittua vaan yhteen genreen. Mun mielestä kaikki genret on ihan peffasta, sillä kaikkien pitäis saada vapaasti olla just sitä mitä ne on, hän toteaa Voicelle. 

Monroen mielestä erilaisten bändien ja artistien lokerointi esimerkiksi levy-yhtiöiden toimesta on huono toimintatapa, sillä se laittaa luovuuden koetukselle.

- Siihen tää on päätynyt että levy-yhtiötkin haluu rohkasta bändejä lokeroimaan itseään, että ne saa laitettua artisteja pakettiin. Se kuitenkin rajoittaa musaa ja luovuutta. Mun mielestä pitäis täysin pidättelemättömästi saada heittäytyä asioihin ja tehdä niitä täysin ennakkoluulottomasti, ilman että tarvii missään vaiheessa kelata mitäköhän genreä tää tulee olemaan, tai tuleeko tää myymään. Ei tollasta edes ennen kelattu.

- Aina on ollu vaan tarkotus tehdä niin hyvä levy kuin mahdollista, joka on aitoa ja tulee suoraan sydämestä. Kaikki artistit ollaan kuitenkin samassa veneessä ja tehdään musaa, niin ei pitäis olla minkäänlaista estettä siihen jos on uus, hieno yhteistyöidea päässä.


Lue myös: Suomalaislaulajan toive leviää Facebookissa: "Anna levyyni tarkoittamasi raha mieluummin pakolaisille"

Kilpailut

Uusimmat