Kuva: Mikko Räsänen

Cheek Alpha Omega -albumistaan: "En ole ikinä yrittänyt tehdä näin toimivaa albumia"

22.11.2015 12:15 - Senja Rapila

Kun Cheek vetäytyi stadionkeikkansa jälkeen parrasvaloista, teki hän samalla uransa yhtenäisimmän albumin.

Kun Cheek julkaisi uusimman Alpha Omega -albuminsa, se teki välittömästi vaikutuksen faneihin. Muun muassa Spotifyn TOP10 -kappaleiden lista täyttyi pelkästään uuden levyn kappaleista.

- Olen saanut todella paljon palautetta siitä, että tämä on todella hieno albumi. En diggaa siitä, että tehdään biisejä vaan Spotifyyn, vaan diggaan siitä että jengi on arvostanut tätä albumikokonaisuutta, minkä olen yrittänyt tehdä. En ole oikeastaan ikinä yrittänyt tehdä näin toimivaa albumia, Cheek kertoo The Voicen Marianne Tuominiemen haastattelussa.

- Olen kuitenkin aina vähän yrittänyt tehdä yhtenevää albumia, mutta nyt se oli kaiken lähtökohtana. Minulla oli selkeät teemat, jonka ympärille albumi tuli rakentumaan. Sen takia tämä pitää ehkä otteessaan, koska vaikka se käykin eri teemoissa, se ei poukkoile ulos siitä Alpha Omega kokonaisraamista. 

Hyvä albumikokonaisuus ei riipu pelkästään hyvistä, toimivista kappaleista, vaan on monia muitakin asioita, joilla on merkitystä täydellisen soljuvaa albumia havitellessa.

- Minulle on myös todella tärkeää, että biisit ovat oikeassa järjestyksessä tässä albumissa. Koko albumin tarina käydään läpi tavallaan kuin se olisi kirja, Cheek toteaa.

Tänä viikonloppuna Voicella vietetään Cheek-viikonloppuna. Cheekin Alpha Omega -albumi soitetaan kokonaan lävitse Voicen Iltapäivässä lauantaina sekä sunnuntaina kello 14-18 välisenä aikana, ja samalla artisti kertoo itse kappaleidensa taustoista.

Lue myös: Roope Salminen kokkiohjelmassa: Minulla ei ole aikaa ihmissuhteille

Kilpailut

Uusimmat