Kuva: AOP

Kuumimmat dance-kaunottaret valittiin - katso 10 ysärihottista

08.01.2016 17:41 - Mikko Räsänen

Retroperjantai listasi 90-luvun dance-kaunottaria, joita fanit eivät voi unohtaa.

Voicen Retroperjantain isäntä Oku Luukkainen muistelee kaiholla 90-lukua, jolloin eurodance oli valtavirtaa ja dance-tähtien videot täyttivät musiikkikanavia. Luukkainen muistelee tuon ajan musiikkia joka perjantai Retroperjantai-ohjelmassaan, mutta nyt tuli paikka muistella musiikkivideoita ja niiden kuumia dance-kaunottaria. Luukkainen ja Voicen Mikko Räsänen kaivoivat omia muistojaan ja listasivat mielestään kuumimmat tuon ajan naisartistit.

Okun top5-lista

1. Gina G

- Muistan, miten Gina G esiintyi euroviisuissa. Nauhoitin esityksen VHS:lle ja katsoin sitä uudestaan ja uudestaan, koska Gina oli niin kuuma.

2. Dee Demirbag (E-Type)

- Kuuma Laulaja-tanssija Dee Demirbag saattoi olla monille vähintään yhtä suuri syy tykätä E-Typestä kuin yhtyeen musiikki. Eikä edes haittaa, että E-Typen kertosäkeet lauloi oikeasti Nana Hedin ja Demirbagin tehtäväksi jäi lopulta vain esittää laulavansa. 

3. Päivi Lepistö (Movetron)

- Päivi Lepistö oli 90-luvulla monien nuorten suomalaismiesten kotimainen päiväuni. En ollut poikkeus.

4. Lene Nystrøm (Aqua)

- Lene antoi kasvot Barbie Girl -biisille. Miesfanit olisivat varmaan haaveilleet hänestä enemmänkin, jos Lene olisi sinkku. Hän oli kuitenkin suhteessa bändikaverinsa Søren Rastedin kanssa, he tekivät pari lasta ja taitavat olla onnellisesti yhdessä vieläkin. 

5. Tess Mattison (La Cream)

- La Creamin taival jäi niin lyhyeksi, että yhtyeen tärkeimmäksi meriitiksi jäikin ehkä se, että bändi teki laulajastaan Tess Mattisonista tähden, joka jatkoi soolouraa vuosia La Creamin hajoamisen jälkeen. Ja suomalaisena voi Tessistä tuntea vähän ylimääräistä ylpeyttä, koska hänellä on vähän suomalaisverta. Tessin isä on nimittäin puoliksi suomalainen.

Mikon top5-lista

1. Jasmin Wagner (Blümchen)

- Muistan, miten vuonna 1996 saksalaista Viva-kanavaa katsoessa näin Blümchenin musiikkivideon Piep Piep ja ihastuin pvc-housuiseen happy hardcore -tyttöön. Järkytys oli suuri, kun kävi ilmi, että laulaja olikin 16-vuotias, joka 21-vuotiaan Mikon silmissä olikin lähes sakkolihaa. Kukaan Suomessa ei tuntenut Blümchenia, koska saksaksi laulavana hän ei saanut täällä medianäkyvyyttä. Aloitin siksi erikoisen harrastuksen ja keräsin vuosien aikana kaikki ilmestyneet Blümchenin singlet. Nyt tuolla kokoelmalla voisi saada ysärifaneilta kunnioitus - jos vain he tuntisivat Blümchenin. 

2. Verena von Strenge (Dune)

- Can't Stop Raving -videolla laulanut Verena von Strenge edusti minulle videon lookissaan 90-luvun puolivälin täydellistä teknotyttöä. Sitä hän taisi olla Dunellekin, sillä Verena oli pyydetty vierailemaan vain tällä yhdellä kappaleella, mutta sen jälkeen hänet kiinnitettiin yhtyeen vakiojäseneksi. Ja kun Verena 90-luuvun lopussa erosi Dunesta, romahti yhtyeen suosio välittömästi.

3. Tina Cousins

- Tina Cousins ansaitsi pysyväispaikan listallani marraskuisena päivänä 1998. Olin silloin etsinyt turhaan hänen tuoretta Pray-singleään suomalaisista levykaupoista. Lähdin Tukholman risteilylle ja pääsin maihin, kiirehdin Tukholman suurimpaan levykauppaan tuota singleä etsimään. Se löytyikin ja ostin niitä heti kaksi, toisen itselleni ja toisen veljelleni. Singlet poimittuani aloin ihmetellä, miten vieressäni levyjä selannut mimmi näytti todella paljon Pray-singlen kansikuvan naiselta. Ja kun tarkemmin katsoin, niin vieressäni todella seisoi Tina Cousinsa. Kävimme juttelemaan ja hän kertoi, että esiintyi illalla Tukholmassa ja tappoi päivällä aikaa kiertelemällä kauppoja. Tinaan teki myös vaikutuksen, että olin ostamassa kaksi hänen singleään samalla kertaa ja hän tarjoutui siksi kirjoittamaan levyihin nimmarinsa.

4. Saunet Sparrell (Basic Element)

- Saunet Sparrell oli todellinen soturiprinsessa The Ride -videolla. Tätä ei tarvitse enempää perustella. Katsokaa video, jos ei ole ennestään tuttu. 

5. Hannah Graaf (The Graaf Sisters)

- Graafin siskosten musiikki ei koskaan ollut kaksista, mutta Hannah (kuvassa artikkelin alussa) ja Magdalena Graafin medianäkyvyys perustuikin heidän ulkonäköönsä. Hannah Graaf olikin lopulta suositumpi glamour-mallina kuin muusikkona. Hän poseerasi Slitzissä, Mooressa ja muutamissa muissa rohkeita kuvia esitelleissä lehdissä. Ja nyt vuonna 2015 juuri kukaan ei muista Graafin biisejä, mutta nämä kuvat eivät ole unohtuneet.


Retroperjantai
The Voicella
Perjantaisin klo 18-22
Liity Retroperjantain suosittuun Facebook-ryhmään täällä

Kilpailut

Uusimmat