Kuva: AOP

Euroviisuedustaja Sandhja avaa kappaleensa taustoja: Kyseessä ei ole poliittinen kannanotto

06.05.2016 16:45 - Iiro Myllymäki

Sandhja toivoo ihmisten löytävän kappaleestaan valoa harmauden keskelle.

Tämänvuotisessa Suomen euroviisuedustusbiisissä on selkeä sanoma. Itse osin kirjoittamallaan Sing It Away -kappaleella kilpaileva Sandhja, 24, uskoo, että laulamisessa on todellista voimaa kantaa läpi vaikeiden aikojen.

- Suruja ja pahojen asioiden tapahtumista ei voi välttää, mutta musiikki ja laulaminen poistavat pahaa oloa, Sandhja sanoo.

Sandhja puhuu kokemuksen syvällä lauluäänellä. Laulaminen on hänelle kokonaisvaltainen kokemus, jossa yhdistyy kehollisuus, henkisyys ja yhteisöllisyys.

- Kun maailma tuntuu kaatuvan niskaan, laulaminen auttaa. Silloin kokee ettei ole yksin, vaikka laulaisikin yksin. Laulaessa tuntee, ettei joudu kantamaan yksin vaikeuksiaan, Sandhja kuvailee.

Enemmän kuin biisi

Sandhja kokee, että Sing It Away -kappale ei ole vain kappale muiden joukossa. Hän uskoo, että se on alkanut symboloida kuulijoilleen valoa kaiken harmauden keskellä. Vaikka kappale edustaakin positiivisuuden aatetta ja se yhdistetään Sandhjan mukaan sosiaalisessa mediassa Suomen tämänhetkiseen poliittiseen keskusteluun, ei Sandhja koe kappalettaan poliittisena.

- En tyrkytä kappalettani poliittisena kannanottona, vaikka siihen on poliittisia piirteitä yhdistetty. Kappaleessa on kyse ihmisen tunteesta.

Sandhjalle on tärkeää, että hänen musiikissaan on vahva sanoma, jonka voi välittää suurelle yleisölle. Viime vuosina euroviisuissa ovat pärjänneet kappaleet, jotka ovat levittäneet suvaitsevaisuuden ja itseensä uskomisen sanomaa. Toukokuun puolivälissä nähdään, pureeko Sandhjan sanoma eurooppalaisiin.

Lue myös: Euroviisuedustaja Sandhja kisakiireiden keskellä: "Ystävien tuki on nyt elintärkeää"

Suosittelemme

Uusimmat