Kuva: AOP

Kouluopetusta Minecraft-videopelin avulla? Englannin pilottitestistä rohkaisevia tuloksia

07.04.2022 14:15 - Riia Frost

Minecraft on tällä hetkellä yksi maailman suosituimmista videopeleistä.

Nuorille opiskelijoille on jo pitkään haluttu tuoda lisää tietoisuutta ilmastonmuutoksesta sekä esimerkiksi monia kaupunkeja vaivaavista tulvista.

Englannin ympäristövirasto suorittaa tällä hetkellä pilottihanketta Prestonissa testatakseen, miten videopelit voisivat auttaa lisäämään tietoisuutta kaupungin tulvista. Kyseisessä testissä on käytetty Minecraft-menestysvideopeliä, jossa pelaaja voi luoda rakennelmia kuutioiden avulla. Kolmiulotteinen pelimaailma on kerännyt itselleen jo suuren yhteisön ja on erityisesti nuorten, mutta myös muun ikäisten suosiossa.

BBC:n mukaan Archbishop Temple Church of England -lukion oppilaat ovat testanneet erityisteemalla tehtyjä Minecraft-minipelejä, jotka on rakennettu jäljittelemään paikallisen kaupungin tulvatorjuntaa. Kyseisissä minipeleissä oppilaiden on tarkoitus keksiä keinoja suojella virtuaalisen kaupunkinsa katuja tulvalta. Tällä tavalla ympäristövirasto haluaa myös löytää uusia ratkaisuja tulvien estämiseksi.

Ympäristövirastossa työskentelevän Andy Brownin mukaan oppilaiden huomion saaminen saattaa olla helpompaa videopelien avulla.

- Jos keski-ikäisenä miehenä ilmestyn tunnille puhumaan tällaisesta asiasta, oppilaat eivät todennäköisesti kuuntele minua. Mutta muodostaessani puheenaiheeni kontekstiin, jota opiskelijat pitävät hauskana, ja jossa he ovat omalla mukavuusalueellaan, niin yhtäkkiä heidän mielenkiintonsa saakin kipinän, Brown toteaa.

Tähän mennessä osa oppilaista on kehunut opetustavan pilottiversiota.

- Pääsemme oikeasti oppimaan pelaamalla videopeliä, joka saa meidät käsittämään ilmastonmuutosta sekä keksimään tapoja suojella maailmaa siltä, eräs seitsemännen luokan oppilas kommentoi.

- Yhdessä kykenimme käytännössä pelastamaan Prestonin ainakin Minecraft-maailmassa, toinen seitsemännen luokan opiskelija lisää.

Mikäli Prestonin pilottijärjestelmä todetaan onnistuneeksi, vastaavanlaisia opetusmenetelmiä voitaisiin ottaa käyttöön myös muualla Englannissa.

Minecraft-videopeli on saanut merkittävän suosion ja ylistäviä arvosteluita. (kuva: Shutterstock)

Lue myös: Suositussa Dead By Daylight -pelissä nähdään kauhuklassikkohahmo - "Hän tulee pelottamaan teitä"

Lue myös: Iso paha susi on tullut takaisin - odotetun suosikkipelin jatko-osan traileri julkaistiin

Lähde: BBC

Kilpailut

Uusimmat