Kuva: Senja Rapila

Oku Luukkainen työskenteli kovaa ja valmistautui burnoutiin - crossfit-valmentajan sanat herättivät

22.10.2019 10:45 - Iiro Myllymäki

Dj ja radiojuontaja Oku Luukkainen piti jo selviönä, että työuupumus tulee.

Radio Novan Retroperjantai-ohjelmaa juontava Oku Luukkainen työllistää itseään myös dj:nä ja radiotalo Bauer Median musiikkijohtajana. Kova työnteko on tullut Luukkaiselle tutuksi, ja tämä on tuonut mukanaan suosiota mutta myös lieveilmiöitä. Jaksaminen on ollut koetuksella. Luukkainen kertoo aiheesta Sadun sunnuntaivieras -podcastissa.

Miehelle merkittävä käännekohta suhteessa omaan jaksamiseen oli se, kun hän päätti lopettaa itselleen ja muille valehtelemisen aiheesta. Jos olo ei ole energinen, sen voi läheisille ihmisille sanoa suoraan ilman teeskentelyä.

- Kun itse sanoo sen ääneen, alkaa ehkä myös tehdä jotain asioiden muuttamiseksi, Luukkainen pohtii Satu Kotosen haastattelussa.

Oku Luukkaisen elämässä on ollut aikoja, kun työnteko on jo uhannut terveyttä ja ihmissuhteita. Kun on unelma-ammatissaan ja saavuttanut omia haaveitaan, työnteon kierrettä ei ole helppo katkaista.

Miehen suhtautuminen työuupumukseen on muuttunut merkittävästi.

- Tuntuu järjettömältä, että olen jossain vaiheessa jo alkanut miettiä, että se burnout tulee ja jatkan sen jälkeen vahvempana eteenpäin. Olin jo henkisesti alkanut valmistautumaan siihen, että burnout tulee, Luukkainen sanoo.

Oku Luukkainen sanoi tämän ajatuksen ääneen crossfit-valmentajalleen, joka sai miehen miettimään asioita uudelta kannalta. Valmentaja kiinnitti huomionsa siihen, miten Luukkainen oli jo nostanut kädet pystyyn ja odotteli loppuun palamista sen sijaan, että tämä olisi tehnyt valintoja, joilla loppuun palamisen voisi estää. Luukkainen muuttikin ajattelutapaansa.

- Noihin aikoihin minulla myös todettiin uniapnea. Uniapnea on varmasti ollut iso syy siihen, että jaksamisessa on ollut tosi paljon vaikeuksia.

Mies on nyt joutunut opettelemaan nukkumista uniapnean hoitoon käytettävä maski naamallaan. Instagram-päivityksessään Luukkainen on kertonut, että helppoa se ei ole, mutta parempaan suuntaan ollaan menossa. Voit katsoa miehen päivityksen alta. Jos se ei näy alla, klikkaa tästä.

Pääset kuulemaan Oku Luukkaisen koko haastattelun alta.

Lue myös: Oku Luukkaisesta tehty kännykkäpeli yllättävän haastava - "Koordinaatiokykyni ei taida riittää"

Lue myös: Oku Luukkaisen Retroperjantai-ohjelma laajeni 24/7-nettiradioksi - tuuttaa ysäridancea tauotta

Voice.fi ja Radio Nova ovat osa Bauer Mediaa.

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat